Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Відомий угорський хірург отримав відзнаку від Закарпатської облради

Відомий угорський хірург отримав відзнаку від Закарпатської облради

Відомий угорський хірург отримав відзнаку від Закарпатської облради
З таким клопотанням на адресу голови облради Володимира Чубірка звернулася головний лікар обласної дитячої лікарні, депутат обласної ради кількох скликань Єлизавета Біров. "Починаючи з 2006 року, в...

З таким клопотанням на адресу голови облради Володимира Чубірка звернулася головний лікар обласної дитячої лікарні, депутат обласної ради кількох скликань Єлизавета Біров. "Починаючи з 2006 року, в нашу лікарню, зазначає Єлизавета Іванівна, двічі в році приїжджають спеціалісти з Угорщини, які надають консультативну допомогу при оперативних втручаннях у дітей. Серед них - провідний дитячий хірург Акош Кіш, який зробив найбільше виїздів на Закарпаття".

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляє прес-служба облради, за особистої його участі протягом цих років зроблено понад 250 оперативних втручань дітям Закарпаття при дуже складних вроджених вадах розвитку щелепно-лицьової ділянки черепа, грудної клітини, хребта, черевної порожнини та і т.д. Крім того, багато хворих дітей отримали консультації та рекомендації стосовно подальшого спостереження відповідно до європейських стандартів лікування.

У середу відбулася зустріч угорського лікаря Акоша Кіша з головою обласної ради Володимиром Чубірком. Участь в заході також взяли головний лікар обласної дитячої лікарні Єлизавета Біров, начальник управління охорони здоров’я ОДА Василь Скрип, керуючий справами виконавчого апарату ради Михайло Попович, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Янош Вішкі.

Реклама

Насамперед, Володимир Чубірко подякував лікарю за його натхнену працю, завдяки чому було збережено життя закарпатських діток.

«Ви допомагаєте нашим медикам наближати допомогу до європейських стандартів. Обмін досвідом дає можливість прискорити цей рух. Це приклад того, як на рівні контактів між лікарями нам вдається зробити багато благородних речей», - зазначив керівник ради.

Реклама

Також Володимир Чубіріко вручив Акошу Кішу почесну грамоту обласної ради та цінний подарунок - годинник.

«Я дуже полюбив ваш край. Тут живуть люди з оптимістичним настроєм. І сьогоднішня нагорода - це відзнака в першу чергу не моєї роботи, а тієї ідеї взаємодопомоги, яку прагну пропагувати», - зазначив угорський лікар.

Володимир Чубірко також зауважив, що співпрацю можливо розширити, якщо є бажання угорської сторони. Особливо, якщо нам потрібен досвід західних партнерів в ході реформування медичної галузі.

Реклама

Акош Кіш повідомив, що звертатиме на державному рівні в Угорщині увагу на дитячі лікувальні закладам нашого краю. Йдеться про налагодження контактів з рядом угорських та закарпатських дитячих лікарень. Лікар готовий мобілізувати угорських медиків, які готові безкоштовно надавати допомогу нашим дітям. Центром співпраці можуть стати обласні дитячі лікарні Закарпаття та Мішкольця.

Головний лікар обласної дитячої лікарні Єлизавета Біров зазначила, що співпраця з угорськими партнерами налагоджена на високому рівні, і переконана, що так буде і надалі. Так, за власної ініціативи та сприяння адміністрації лікарні, стажування на робочому місці в університетських клініках Будапешта, Печа та Мішкольця пройшли хірурги, ортопеди та анестезіологи закладу.

«Найголовніше - робити все з любов’ю. Тоді і успіхи, і визнання самі прийдуть - я в цьому переконана, - каже Єлизавета Біров і додає, що Акош Кіш свою роботу виконує сумлінно і з душею, тому з ним працюється і легко, і цікаво».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно