Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мукачівський дитсадок весь у воді

Мукачівський дитсадок весь у воді
В одному із дитсадків Мукачева через прорив труби повністю залило стелю однієї з груп, наскрізь промокли стіни першого поверху та розбух паркет на підлозі. Аварія сталась у дитячому садочку № 8 в...

В одному із дитсадків Мукачева через прорив труби повністю залило стелю однієї з груп, наскрізь промокли стіни першого поверху та розбух паркет на підлозі.

ВІДЕО ДНЯ

Аварія сталась у дитячому садочку № 8 в м. Мукачево, що на вул. Генерала Петрова, 18 мікрорайону Росвигово. Тут в ніч на 31 жовтня на другому поверсі одного з корпусів прорвало трубу. Вода також понищила навчально-педагогічні матеріали та літературу.

Батьки 25 діточок з постраждалої групи "Малятко" в розпачі, адже цього літа вони власним коштом повністю відремонтували приміщення та підлогу у групі. На ремонтні роботи вони добровільно здавали по 580 гривень, у сумі за виконані ремонтні роботи сплатили понад 15 тисяч гривень.

Реклама

Завідуюча ДНЗ № 8 Маріанна Чулей погодилася показати затоплене приміщення та прокоментувати ситуацію.

"Ситуація там, дійсно, непроста: основна проблема з паркетом, котрий здувся від вологості, а отже потребує заміни та мокрі стіни, їх необхідно висушити побілити та замінити частину пошкоджених меблів. Сьогодні в приміщенні зняли понищений паркет. Головним завданням наразі є висушити стіни та підлогу, - каже завідуююча. - Для цього в групі вже цілодобово працюють безкоштовно надані благодійниками потужні калорифери та повітряна теплова пушка. Поки відновлюється приміщення дітей розмістили у спортивному залі. Тут створені всі умови, як для навчального процесу та ігор, так і для прийому їжі та сну. Єдина незручність це те, що в спортивному залі немає окремої вбиральні".

Реклама

Також, ситуацію у садочку прокоментувала заступник начальника управління освіти Терезія Тіба.

"Назвати суму, необхідну для ліквідації наслідків ситуації, наразі важко, на цей час складається відповідний акт та кошторис витрат. Наразі з міського бюджету вже виділено кошти на закупівлю нового ламінату. Проте, для того, щоб його встановлювати спочатку потрібно повністю висушити приміщення, а це доволі довгий процес. Діти зможуть повернутись у своє приміщення не раніше, як за місяць. Адже для нас на першому місті стоїть здоров’я наших вихованців і ми маємо створити для цього усі умови", - зазначила чиновниця.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно