Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ще одна греко-католицька громада молитиметься у власному храмі

Ще одна греко-католицька громада молитиметься у власному храмі

Ще одна греко-католицька громада молитиметься у власному храмі
2-го листопада Преосвященний владика Мілан освятив Свято-Троїцький храм у с. Солочин Свалявського деканату. Освячення та закладання наріжнього каменю владика Мілан звершив 5-го листопада 2005...

2-го листопада Преосвященний владика Мілан освятив Свято-Троїцький храм у с. Солочин Свалявського деканату.

ВІДЕО ДНЯ

Освячення та закладання наріжнього каменю владика Мілан звершив 5-го листопада 2005 року. За допомогою благодійників та підтримки вірників було зведено новий храм для громади с. Солочин, яка довгий час молитовно та фізичною працею будувала новий храм, бо старий греко-католицький храм, який був збудований у 1868 року, було відібрано і передано православним, зазначили у Мукачівській греко-католицькій єпархії.

Преосвященного владику Мілна зустріла молодь парафії разом з її адміністратором о. Олександром Хвастою. На освячення храму, яке довгий час очікувала громада, прийшло багато вірників з м. Сваляви та навколишніх сіл.

Реклама

Архієрейську Службу Божу владиці Мілану співслужив декан Свалявського деканату прот. Володимир Іванчов та шестеро священнослужителів. У своєму архіпастирському слові владика привітав усіх з великою подією - освячення нового храму та наголосив про важливість будування парафіяльної спільноти у любові.

Після Літургії владика Мілан подякував всім старим вірникам, котрі зберегли прадідівську віру у своєму серці та кріпко стояли разом з Католицькою Церквою у часи підпілля. Також було вручено Архієрейські подячні листи та грамоти всім, хто в особливий спосіб приклався до побудови храму. На кінці було освячено пам’ятну дошку останньому греко-католицькому параху с. Солочин о. Василю Штецю, який був засуджений на 25 років ГУЛАГу за Христову віру.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно