Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Тячеві планують встановити пам’ятник Героям Небесної Сотні

У Тячеві планують встановити пам’ятник Героям Небесної Сотні

У Тячеві планують встановити пам’ятник Героям Небесної Сотні
28 жовтня голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка провів нараду з приводу спорудження в Тячеві пам’ятника Героям Небесної Сотні. Участь у робочій зустрічі також прийняли заступники...

28 жовтня голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка провів нараду з приводу спорудження в Тячеві пам’ятника Героям Небесної Сотні. Участь у робочій зустрічі також прийняли заступники голови Василь Дем’янчук та Василь Каганець, голова районної ради Михайло Данилюк, перший заступник Тячівського міського голови Іван Клебан, інші.

ВІДЕО ДНЯ

Варто зазначити, що до збору коштів на пам’ятник активно долучились підприємці району та громадськість. Таким чином, протягом декількох місяців на рахунках благодійних фондів імені Олександра Хіри та «Срібна земля» було зібрано необхідну суму грошей. А це немала сума - 240 тисяч гривень, з яких розробникам уже перераховано 147 тисяч гривень, інформує прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

У рамках зустрічі очільник району Петро Голубка наголосив на тому, що пам'ятник загиблим під час протистояння на Майдані Незалежності необхідно встановити якнайшвидше і до настання холодів.

Реклама

- На сьогодні надзвичайно важливою є пам'ять про подвиг Герої Небесної Сотні. Вони віддали свої життя за всіх нас, за вільну, демократичну державу. Ми не маємо права про це забути та зобов’язані передати славу про подвиг Героїв нашим дітям та онукам, - зауважив Петро Петрович. Обеліск стане нагадуванням прийдешнім поколінням про жертви заради власної свободи та своєрідним попередженням, щоб криваві події більше ніколи не повторились.

Розробив макет обеліску скульптор Андрій Оврах. Наразі пам’ятник уже готовий до встановлення. Тож в рамках сьогоднішньої зустрічі учасники обговорили окремі організаційні питання щодо найшвидшого початку робіт з його встановлення. Зокрема, розглянули проект основи під пам’ятник та елементів благоустрою навколо нього.

Реклама

Як зауважила розробник проекту, член спілки архітекторів України Людмила Радзіховська, запроектований об’єкт являє собою об’ємну композицію, лінійно зав'язану з існуючими пам'ятниками, розташованими на Площі Пам'яті.

У цілому проект пам’ятника, разом з елементами благоустрою, задуманий як міні-сквер. Пропонується установити його на невисокому подіумі з метою "приблизити" в ідейному плані образи до реальної людини. Проектом запропоновано встановлення на подіумі, заввишки 40 см, скульптурної композиції. Вона буде виготовлена з бетону, який за допомогою закладних деталей кріпиться до подіуму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно