Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Узагальнені портрети сучасних закарпатських політиків у новій книзі Сергія Федаки

Узагальнені портрети сучасних закарпатських політиків у новій книзі Сергія Федаки

Узагальнені портрети сучасних закарпатських політиків у новій книзі Сергія Федаки
В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація четвертої книжки віршів Сергія Федаки «Калейдоскоп календаря». Книжка містить 6 циклів віршів історичної та політичної лірики, охоплено різні періоди...

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація четвертої книжки віршів Сергія Федаки «Калейдоскоп календаря». Книжка містить 6 циклів віршів історичної та політичної лірики, охоплено різні періоди історії, особливо закарпатської. Створено узагальнені портрети сучасних закарпатських політиків. Є поетичний щоденник з 2005 по 2013 рік.

ВІДЕО ДНЯ

Сергій Федака розповів, що нова збірка вийшла після 8-річної перерви автора у поезії. «Це досить великий проміжок, - каже Сергій Федака, - щоб не робити великих пауз, я вирішив видати книжку. Позбирав, що мав. З прозою так чинити тяжче, а вірші коротші, емоційні, більш імпульсивні, тому вони швидше надаються до редагування. А у мене їх накопичилося за ці роки чимало. Згрупував поезію у певні цикли, виявилося 6 великих блоків, уклав книжку. Вірші переважно про історію, різні події, як вони розвиваються у часі і просторі, щоденники з 2005 по 2013 рік, коли був перейнятий різноманітними настроями, про історичні постаті різних епох і сучасників».

За словами автора, підбірка віршів виявилася барвистою, мінливою, насиченою різноманітними подіями. Різні епохи, персоналії проходять немов калейдоскопом, складаючи свої візерунки. Звідси і виникла назва книжки – «Калейдоскоп календаря». У першому розділі «Реінкарнація» від імені різних історичних персонажів автор подає монологи, показує, як історичні особи сприймаються сьогодення. У другому розділі «Алхімія влади» поезія більш дотична до журналістики. «Пишучи постійно про різних посадовців, спілкуючись з ними, придивлявся до них, як до живих людей, - коментує тематику другого розділу Сергій Федака. - Вийшло якщо не впізнавано, то більш людяно, де через конкретні житейські ситуації показую людей, які з одного боку вершать долю області, районів, з іншого – мають свої емоції, бажання тощо». Розділ «З альбомної лірики» присвячений рідним людям, близьким знайомим.

Реклама

«У розділі «Богемська богема» пишу переважно про богему, інтелігенцію, культурний вимір, різні фігури, - каже Сергій Федака. – А вірші останнього розділу це ті, народилися цього року до 200-річчя Т.Шевченка. Цей останній цикл шевченківських віршів ведеться від імені самого Шевченка, як він зараз споглядає на те, що переживаємо ми. Хотів подати Кобзаря не як пророка, а реальну живу людину, з тривогами, його відносинами з жінками, друзями, товаришами, зрадниками».

Збірка, за словами автора, вийшла справді калейдоскопічна, несподівана у багатьох моментах. Кожен зможе знайти поезію свої на свій особистий смак.

Реклама

«У кожного автора є образи, які сидять грудях. Щоб їх позбутися, треба видрукувати, тому треба було це видати, щоб рухатися далі, - зауважив Сергій Федака. - Це видання все ж відбулося, хоча часи для поезії, коли «гармати говорять», дуже специфічні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно