Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті підсумували перебіг виборчої кампанії

На Закарпатті підсумували перебіг виборчої кампанії
Закарпатське представництво Громадянської мережі ОПОРА проаналізували, якою була область за кілька днів до виборів. Володимир Феськов, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у...

Закарпатське представництво Громадянської мережі ОПОРА проаналізували, якою була область за кілька днів до виборів.

ВІДЕО ДНЯ

Володимир Феськов, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Закарпатській області.

Представник Громадянської мережі ОПОРА розповів про типові порушення кандидатів, специфіку нинішніх виборчих перегонів в округах; процес формування дільничних виборчих комісій; зміни в законодавстві, гарячу лінію та повідомлять про роботу ОПОРИ в день виборів,а також про паралельний підрахунок голосів та мапу порушень.

Реклама

За словами Володимира Феськова, цьогорічні вибори до ВР будуть досить складні для багатьох суб’єктів, які забезпечують підготовку та безпосереднє проведення виборів, з кількох причин: по-перше, через більшу кількість суб’єктів, конкурентна боротьба між якими не завжди чесна, по-друге, Україна ще все у стані розгорнутої війни. Крім того, чимало сюрпризів ДВК чекають у день і ніч роботи. Є і позитиві у цьогорічній виборчій кампанії. "Ми бачимо суттєво покращення співпраці з правоохоронними органами. СБУ, прокуратури, були певні міжвідомчі засідання, - каже Володимир Феськов. - Зустрічаємося з правоохоронцями, плануємо роботу в округах, щоб вибори відбулися і результати були оперативно встановлені".

На всіх 6-ти округах Закарпаття працювали 6 довготермінових спостерігачів ОПОРИ. Станом на п'ятницю вони зафіксували близько 30 порушень виборчого законодавства, значна частина з яких пов’язана з передвиборчою агітацією. "Також були зафіксовані кримінальні втручання: пошкодження майна та передвиборчої агітації і напад на активіста. Чотири факти підкупу з наданням товару та послуг та три факти застосування адмінресурсу в області", - додав Володимир Феськов.

Реклама

Він також презентував Карту порушень, розміщену на сайт ОПОРИ, де всі порушення відсортовані по областях та за видом порушення. У день виборів на закарпатських дільницях будуть працювати 53 короткотерімнові спостерігачі, які слідкуватимуть не тільки за порушеннями, а також будуть вести паралельний підрахунок голосів, який, за словами В.Феськова, дозволить у короткі строки спрогнозувати результат цих виборів з мінімальною похибкою. Результат стосуватиметься виключно партій. "У цілому робота йде задовільно, у членів ДВК хороший рівень професіоналізму", - зауважив В.Феськов та додав, що все-таки на Закарпатті не без ексцесів. Зокрема на ОВК №69 (Мукачево) відмовили журналісту у наданні інформації. Зараз цей випадок з’ясовується.

В.Феськов також проаналізував, наскільки партії та фракції використали свою квоту у представництві у ДВК на Закарпатті. Зокрема, скористалися своїм правом на 90% «Батьківщина», «Сильна Україна», «Народний фронт» на 86% - Блок Порошенка, на 80% - Громадянська позиція, найменше - партії «Відродження», «Самопоміч», «Україна майбутнього». Щодо фракцій , то «Батьківщина» використала свою квоту, УДАР - на 97 %, ПР - менше 20% тощо.

Також ОПОРА презентувала мобільний додаток для смартфонів "Вибори 2014", який безкоштовно можна буде встановити на телефоні з системою Андроїд та користуватись офлайн в зручний час для всіх: і виборців, і кандидатів, і членів комісій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно