Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Засуджено голову дільничної виборчої комісії за фінансову аферу під час виборів

Засуджено голову дільничної виборчої комісії за фінансову аферу під час виборів

Засуджено голову дільничної виборчої комісії за фінансову аферу під час виборів
Під час виборів народних депутатів України, що відбулися 15 листопада 2012 року, засуджена, яку звати Марія, була головою дільничної виборчої комісії в одному із сіл Берегівського району. Однак...

Під час виборів народних депутатів України, що відбулися 15 листопада 2012 року, засуджена, яку звати Марія, була головою дільничної виборчої комісії в одному із сіл Берегівського району. Однак замість того, щоб сумлінно виконувати покладені на неї обов’язки щодо організації підготовки та проведення виборів, забезпечувати додержання законодавства України, берегівчанка турбувалася лише про власне матеріальне збагачення.

ВІДЕО ДНЯ

За інформацією Яни Денисюк, речниці Берегівського РВ УМВС, голова виборчої комісії, отримавши, згідно видаткового касового ордеру, грошову винагороду для членів ДВК у сумі 1155 грн., поклала їх до власної кишені. Для того, щоб замести сліди злочину, жінка пішла на вчинення ще одного злочину - внесла у платіжну відомість підроблені підписи від імені членів виборчої комісії, гроші яких привласнила.

Аферу з грішми та підробленими підписами викрила міліція. Слідчим Берегівського районного відділу міліції жінці було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.191 (Привласнення майна) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Згодом кримінальне провадження було направлено до суду.

Реклама

Наприкінці літа 2014 року вирок щодо засудженої берегівчанки вступив у законну силу. Згідно з ним, жінку засудили до двох років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій під час виборчого процесу, на один рік.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно