Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тячів обігріє власне біопаливо

Тячів обігріє власне біопаливо
Найпотужніша в Закарпатській області котельня на біопаливі з місцевих сировинних ресурсів нещодавно стала до ладу в місті Тячеві. Відходами деревини, зокрема паливною тріскою, Тячівський район...

Найпотужніша в Закарпатській області котельня на біопаливі з місцевих сировинних ресурсів нещодавно стала до ладу в місті Тячеві.

ВІДЕО ДНЯ

Відходами деревини, зокрема паливною тріскою, Тячівський район багатий. Це біопаливо, яке досі безконтрольно спалювалося чи гнило просто неба, віднині надходитиме з лісозаготівельних і деревообробних підприємств, яких у районі десятки, і цілодобово обігріватиме та подаватиме гарячу воду в районну клінічну лікарню.

– З новою котельнею заощаджуватимемо близько 250 тисяч кубометрів газу на рік, – сказав голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка. – Вдячний усім, хто наближав у часі цю подію. І особливо інвесторам зі словацької фірми «Колбе-тепло», які вклали у проект 6 мільйонів гривень. Такі кошти надходять у район не щодня. Обіцяю зелене світло й іншим інвестиційним проектам, спрямованим на тепло- та енергозбереження.

Реклама

Петро Голубка нагородив грамотою райдержадміністрації генерального директора групи компаній ТОВ «КолбеЕнерджі» Любомира Копчіка. «За вагомий особистий внесок у розвиток економічних та культурних відносин між Україною та Словаччиною, залучення інвестицій у виробництво та використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива», – йдеться у ній.

Любомир Копчік подякував і зазначив, що потужність нової котельні дасть змогу обслуговувати й інші об’єкти у разі під’єднання їх до єдиної теплоцентралі.

Реклама

На перших порах котельня обігріватиме районну клінічну лікарню, а після прокладання теплотрас до тячівської ЗОШ №2 та дитячої школи мистецтв – і їх.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно