Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Путін пропонував угорцям приєднати Закарпаття

Путін пропонував угорцям приєднати Закарпаття
Польські журналісти часто порушують у своїх аналітичних матеріалах українське питання. Зокрема, після того, як президент Росії Володимир Путін пропонував прем'єру Польщі Дональду Туску окупувати...

Польські журналісти часто порушують у своїх аналітичних матеріалах українське питання. Зокрема, після того, як президент Росії Володимир Путін пропонував прем'єру Польщі Дональду Туску окупувати Львів. Один з аналітиків, Войцех Мазярський, у своєму матеріалі у виданні "Gazeta Wyborcza" згадав і про амбіції Угорщини щодо Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

На думку журналіста, очільник Білокам'яної намагався схилити на свій бік угорського прем'єра Віктора Орбана. До слова, обидва лідери хочуть увійти в історію своїх країн, як "збирачі земель".

"Прем'єр-міністр Угорщини, який мріє піти в історію як покровитель угорської нації,  знає, що його співвітчизники вибачили би братання з Москвою і зраду демократичних ідеалів молодості, якщо компенсацією буде повернення хоча б частини історичних територій, які втратили після Першої світової війни. Тріанонський договір в 1920 році позбавив Угорщину двох третин своєї території. Це найбільша трагедія угорського народу в ХХ столітті."

Реклама

Також аналітик зазначив, що саме це, можливо, і є однією з причин зближення Кремля з Будапештом.

"Варто з'ясувати, про що говорили керівники Росії та Угорщини в закритих кабінетах. І якщо це було причиною, то зрозуміло, чому в список санкцій США включені шестеро осіб угорської політичної та економічної еліт. Це безпрецедентний крок у відносинах між цими країнами", - аналізує польський журналіст.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно