Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

УжНУ відзначив свій 69-ий день народження

УжНУ відзначив свій 69-ий день народження
Сьогодні, 23 жовтня Ужгородський національний університет - найбільший і найавторитетніший осередок освіти і науки на Закарпатті урочисто відзначив своє 69-річчя. Участь в заході взяли керівництво...

Сьогодні, 23 жовтня Ужгородський національний університет - найбільший і найавторитетніший осередок освіти і науки на Закарпатті урочисто відзначив своє 69-річчя.

ВІДЕО ДНЯ

Участь в заході взяли керівництво області, депутати обласної та міської рад, запрошені, викладачі, колишні випускники та нинішні студенти, мовили у прес-службі Закарпатської ОДА.

Вітання на адресу вишу надійшли від представників наукової еліти України та світу.

Реклама

Ректор УжНУ, голова депутатської комісії з питань охорони здоров’я обласної ради Володимир Смоланка зазначив, що день відкриття уіверситету є днем, який об’єднує упродовж десятиліть усіх людей, причетних до історії, сучасності та майбутнього цього закладу. «Перед нами нові виклики у зв’язку з прийняттям нового закону про освіту. Будемо працювати в нових європейських умовах. Наші студенти матимуть змогу стажуватися за кордоном. Ми хочемо стати повноцінним партнером в європейському науковому просторі. Бажаю всім - професорам, доцентам, викладачам і студентам, науковим cпівробітникам і адміністративному персоналу - комфортних умов для роботи та професійного зростання. Впевнений, що наш колектив є гідним слави попередніх поколінь, а також у тому, що в майбутньому на нас чекають нові успіхи: всі підстави для цього є», - зазначив ректор.

За 69 років в університеті виробилася власна школа викладання, наукові та освітні традиції. Зараз в УжНУ працюють 150 докторів наук, професорів, 736 кандидатів наук, доцентів, 12 лауреатів Державних премій, 57 заслужених діячів науки і освіти, 2 члени-кореспонденти Національної академії наук, 2 члени-кореспонденти державних галузевих академій наук України. Співробітники університету захищають щорічно близько 10 докторських і 40 кандидатських дисертацій. Ужгородський національний університет всіляко сприяє всебічній самореалізації студентів. Наразі в УжНУ навчається близько 15 тисяч 500 студентів. Університет готує фахівців за 9 напрямами освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст», 36 напрямами бакалаврату, 84 спеціальностями освітньо-кваліфікаційних рівнів «магістр» і «спеціаліст».

Реклама

Від імені обласної ради та від себе особисто привітав колектив і голова облради Іван Балога.

Привітали колектив закладу Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова та інші поважні гості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно