Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Синевирській Поляні розпочато будівництво нового храму

У Синевирській Поляні розпочато будівництво нового храму
Православна Церква Покрови Пресвятої Богородиці у селі Синевирська Поляна побудована ще у далекому 1817 році, коли населення села було меншим, відповідно і святиня розрахована на 400 осіб. Проте з...

Православна Церква Покрови Пресвятої Богородиці у селі Синевирська Поляна побудована ще у далекому 1817 році, коли населення села було меншим, відповідно і святиня розрахована на 400 осіб.

ВІДЕО ДНЯ

Проте з часом кількість прихожан збільшувалася і сьогодні храм під своїм покровом вміщає далеко не всіх бажаючих послухати Службу Божу, тому з'явилася потреба у зведенні нового, більшого за розмірами храму. З цієї причини віряни почали збирати кошти на будівництво церкви. Вони звернулися із проханням допомогти у зведенні храму і до директора Національного природного парку «Синевир»- Миколи Дербака. Керівництво парку виділило техніку для допомоги при закладенні фундаменту та деревину. Відтак перший етап робіт завершився успішно: фундамент під церкву залили і освятили.

Днями митрополит Хустський і Виноградівський Марк відвідав село Синевирська Поляна та освятив фундамент церкви. У подяку за старанні труди «во славу Святої Православної Церкви» митрополит вручив директору НПП «Синевир» Миколі Дербаку грамоту та ювілейну медаль до 100-річчя Мараморош-Сіготського процесу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно