Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорщина стане ближчою закарпатцям

Угорщина стане ближчою закарпатцям
Справа в тому, що на Ужгородщині наступного року почнуть розбудовувати ще один перехід до сусідньої країни. Пропускний пункт у селі Соловка «Тиса - Сент Мартон» - це проект у рамках оперативної...

Справа в тому, що на Ужгородщині наступного року почнуть розбудовувати ще один перехід до сусідньої країни. Пропускний пункт у селі Соловка «Тиса - Сент Мартон» - це проект у рамках оперативної програми транскордонних сполучень на угорсько-українській ділянці кордону.

ВІДЕО ДНЯ

З нагоди цього дійства, сьогодні, 15 жовтня відбулася зустріч керівників району - голови райдержадміністрації Марії Коваль-Мазюти та райради Михайла Фединця з угорськими представниками, безпосередніми виконавцями проекту, - мовили у прес-службі Ужгородської РДА.

Координатор проекту Ласло Бакай, керівник групи Ендре Бадалаї, замовник Жолт Фекете та інші детально розповіли про технічно-економічне обґрунтування можливостей розвитку відрізків з’єднання автомобільних шляхів на кордоні, консорціум з різних організацій. Присутні поетапно розглянули обсяг робіт. Спочатку було три варіанти: паромне сполучення, будівництво машинного та велосипедно-пішохідного мостів. В остаточному варіанті розглянуто будівництво одного машинного моста. Угорська сторона на цю справу виділяє понад 3 мільярди форинтів.

Реклама

У перспективі - ще один перехід: велосипедно-пішохідний «Ловня–Соловка», який обійдеться угорцям в один мільярд форинтів. На цих пунктах пропуску угорські та українські прикордонники і митники працюватимуть спільно, що значно прискорить процедуру проходження контролю.

На зустрічі були присутні заступник голови районної ради Степан Мацко, головний архітектор району Ірина Зазулич та сільські голови угорськомовних сіл Ужгородщини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно