Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

18-річний рекетир погрожував школяреві фізичною розправою

18-річний рекетир погрожував школяреві фізичною розправою
Часи 90-х, коли в державі чинив свавілля рекет, здається, вже відійшли в минуле. Однак протягом останніх років в області стали фігурувати особи, які вирішили знову освоювати цю злочинну...

Часи 90-х, коли в державі чинив свавілля рекет, здається, вже відійшли в минуле. Однак протягом останніх років в області стали фігурувати особи, які вирішили знову освоювати цю злочинну професію.

ВІДЕО ДНЯ

З етичних міркувань імена персонажів у публікації змінені.

У Тячівський райвідділ міліції звернувся житель одного з сіл району й повідомив, що в його 13-річного сина Віктора, який навчається у 8-му класі, місцевий 18-річний тезка зухвало вимагає велику суму грошей. Під час бесіди з батьком потерпілого учня оперативники вирішили, як кажуть, узяти підозрюваного під «ковпак». Домовилися затримати вимагача відразу після передачі грошей. З цього дня фіксували кожен дзвінок та пересування 18-річного Віктора. У ході проведення оперативних заходів довідалися про передачу грошей у сумі 10 тисяч гривень. Зухвалець призначив зустріч поблизу одного з ресторанів.

Реклама

В обумовлений час Віктор з’явився поблизу розважального закладу. Отримавши гроші, задоволено їх сховав і вже, було, зібрався йти, як його миттєво оточила міліція. Від такої несподіваної зустрічі молодик зовсім розгубився. Зрозумівши, що його карта бита, зізнався у скоєнні тяжкого злочину й згодом розповів про свої діяння.

Віктор живе з матір’ю. Якось хлопцеві закортіло розжитися великою сумою грошей. Але ж гривні - не манна небесна, з неба не падають. Замість того, щоб знайти роботу, Віктор вирішив піти шляхом меншого опору. Про те, що його діяння підпадають від відповідну статтю Кримінального кодексу, чомусь не думав. У серпні цього року молодик вибрав собі жертву - свого 13-річного тезку, який навчається в школі. У нього батьки - підприємці, а значить, заможні люди. Зустрівши якось малолітнього учня на вулиці, став вимагати в нього 8 тисяч гривень. У разі відмови зухвалець погрожував фізичною розправою. Переляканий школяр знайшов сховок бабусі й, узявши звідти тихцем обумовлену суму, приніс її вимагачеві. Та від побачених грошей у того тільки розгорівся апетит, і він став вимагати ще. При цьому, як і раніше, в разі відмови погрожував розправою. Протягом кількох днів зловмисник отримав від школяра за два рази 500 гривень. Але й цього зухвальцеві було замало, і він став вимагати в хлопчини ще 10 тисяч гривень. Але про це не повинен ніхто знати, бо інакше поквитається з ним, лякав свою жертву.

Реклама

- Мені знайомі повідомили, що в сина вимагають гроші, – розповідає батько потерпілого. - До того ж я побачив, що й поведінка у хлопчика змінилася. А коли я від своєї матері довідався про зникнення грошей, вирішив з ним серйозно поговорити. Коли син розповів про вимагання, я заявив про це в міліцію. Відтак дав частину грошей для затримання. Про цього вимагача в селі ходить погана слава. Навіть після затримання Віктора до мене не підійшов ніхто з його рідних, щоб хоч поговорити, пояснити його проступок.

– Цього молодика за крадіжку затримували ще у 2011 році, - розповідає начальник Тячівського райвідділу Павло Басараба. - За скоєне він відбувся легким переляком, отримавши тоді рік умовного покарання. Однак хлопець на шлях виправлення не став, а цьогоріч знову здійснив тяжкий злочин. Наразі вже зафіксовані чотири епізоди вимагання. Підозрюваний перебуває під домашнім арештом.

Розпочато досудове слідство, яке має встановити всі обставини цього злодіяння. Не виключено, що випливуть й імена інших осіб, котрі можуть бути причетні до вимагання.

Реклама

Іван Ладжун

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно