Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На одній із гір Тячівщини планують відновити велетенський напис "Мир"

На одній із гір Тячівщини планують відновити велетенський напис "Мир"

На одній із гір Тячівщини планують відновити велетенський напис "Мир"
Гора Капуна є візитівкою не тільки села Руське Поле, а й всього Тячівського району. Вона добре відома жителям краю та туристам завдяки оригінальному напису «МИР», висадженого деревами на схилі гори,...

Гора Капуна є візитівкою не тільки села Руське Поле, а й всього Тячівського району. Вона добре відома жителям краю та туристам завдяки оригінальному напису «МИР», висадженого деревами на схилі гори, який гарно видно з автошляху Ужгород-Рахів.

ВІДЕО ДНЯ

Однак впродовж останніх років за зеленими насадженнями не велось належного догляду, тож окремі літери вже важко розрізнити, – зазначає прес-служба Тячівської РДА. На цей недолік звернув увагу голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка та проявив ініціативу відновити його.

- Прикро, що на сьогодні, коли у зв’язку з подіями на Сході України слово «МИР» набуло особливої актуальності, напис неможливо прочитати. Тож його відновлення стане виявом патріотизму та миролюбності населення Тячівщини, - наголосив Петро Петрович.

Реклама

З метою якнайшвидшого втілення даної ідеї в реальність, очільник району провів зустріч з керівниками місцевих лісгоспів – директором ДП «Мокрянське ЛМГ» Василем Куцином, ДП «Брустурянське ЛМГ» Валерієм Мургою та ДП «Тячів ЛАГ» Наталією Катреняк. Всі разом виїхали на місце, оцінили об’єм роботи та визначились із породами насаджень, які необхідно відновити. В цілому дерева будуть різними, однак в основі буде «Червоний дуб».

Приступити до відновлення літер, тобто почати висаджувати дерева, планується вже цієї осені. Оскільки найбільша ймовірність того, що молоді насадження приживуться, саме в осінній період.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно