Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Богиня фортепіано" подарує ужгородцям дивовижний вечір музики (АФІША)

"Богиня фортепіано" подарує ужгородцям дивовижний вечір музики (АФІША)

"Богиня фортепіано" подарує ужгородцям дивовижний вечір музики (АФІША)
Не встигли відлунати у Закарпатській обласній філармонії звуки VI Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики, як на меломанів вже чекає наступний подарунок. 8 жовтня на головній сцені краю...

Не встигли відлунати у Закарпатській обласній філармонії звуки VI Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики, як на меломанів вже чекає наступний подарунок. 8 жовтня на головній сцені краю гратиме визнана «богиня фортепіано», солістка Закарпатської обласної філармонії, заслужена артистка України Етелла Чуприк.

ВІДЕО ДНЯ

Яскрава і самобутня виконавиця не так давно відзначила свій золотий ювілей. Тоді вона порадувала своїх шанувальників бенефіс-концертом, до якого увійшли улюблені твори піаністки, деякі – у власній транскрипції. З останніх резонансних програм пані Етелли варто також згадати концерт камерної музики спільно із солістом Львівської обласної філармонії, лауреатом міжнародних конкурсів Марком Комоньком (скрипка) та камерним оркестром Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України В.Юрош); «Романтичні Тріо» (разом зі флейтистом Андрієм Карпяком та віолончелістом Ярославом Мигальом зі Львова) та «Добре темперований клавір» (48 прелюдій та фуг) Й.С.Баха, зіграний напам’ять впродовж двох вечорів.

Етелла Чуприк – це той музикант, який звик підкоряти все нові й нові вершини. Не задля змагання чи якоїсь самоцілі. Просто сенс свого життя вона визначила ще в дитинстві: той Дар, що ти отримав згори, слід до останку роздавати людям. Етелла так і живе: шукає ту музику і ті засоби, які максимально скорочують шлях до людських сердець. Вона щира у своїх поривах, нестримна у пошуках і переконлива у діях. Не кожному до снаги відійти від звичних штампів, зруйнувати стереотипи і розширити межі можливого. А їй це вдається. То чим зараз порадує своїх шанувальників незрівнянна Етелла Чуприк?

Реклама

8 жовтня о 18.30 у Закарпатській обласній філармонії відбудеться концерт заслуженої артистки України Етелли Чуприк (фортепіано) та симфонічного оркестру філармонії. У програмі твори Л.ван Бетховена: Симфонія № 5 до мінор, ор.67 та Концерт для фортепіано з оркестром № 5 мі-бемоль мажор. Диригент – Вікторія Свалявчик – Цанько. Ведуча - музикознавець Наталія Піцур.

"Богиня фортепіано" подарує ужгородцям дивовижний вечір музики (АФІША) – 01
Реклама

Етелла Чуприк - Лауреат конкурсів ім. М.Лисенка (Київ, 1988 р.), ім. С. Рахманінова (Москва, 1990 р.) та Міжнародного конкурсу ім.Ф.Ліста (Будапешт, 1991 р.), стипендіат Асоціації Ріхарда Вагнера в Байройті, віце-президент Асоціації українських піаністів, доцент Львівської музичної академії ім. М.Лисенка.

«Заслужена артистка України Етелла Чуприк – це окраса нашої філармонії. Для мене вона завжди була і залишається неперевершеною. І скажу з особистих відчуттів: наш «Steinway» ні в кого не звучить так, як в Етелли. Я завжди із задоволенням слухаю цю виконавицю і насолоджуюся незрівнянним звучанням нашого роялю, коли його клавішів торкається саме вона!», - захоплюється виконавицею директор Закарпатської обласної філармонії Іван Микита.

Таїсія Грись

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно