Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорці відзначили День Бетлена (ФОТО)

Угорці відзначили День Бетлена (ФОТО)
На минулих вихідних, 28 вересня, у Хусті відбулося чудове свято угорської національної культури, присвячене черговій річниці з початку правління видатного історичного діяча, князя Трансільванії,...
ВІДЕО ДНЯ

На минулих вихідних, 28 вересня, у Хусті відбулося чудове свято угорської національної культури, присвячене черговій річниці з початку правління видатного історичного діяча, князя Трансільванії, короля Угорщини та герцога Опольського Габора Бетлена, діяльність якого тісно пов’язана із Закарпатською Марморощиною.

Свято розпочалося екуменічною службою в реформатській церкві міста, після якої учасники урочистостей: генеральний консул Угорщини у місті Ужгород Йожеф Бачкаі, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Брензович, президент Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ілдіко Орос, керівництво міста на чолі з міським головою Володимиром Кащуком взяли участь у відкритті пам’ятного знаку «Коpjafa» та поклали квіти до його підніжжя, повідомили у Хустській міській раді.

Реклама

З вітальним словом до присутніх звернулися Василь Брензович та Володимир Кащук. Міський голова у своєму виступі наголосив: «Високо ціную ваш патріотизм, любов до історії, духовності та невичерпних мистецьких багатств вашого народу. Дуже важливо, що чудове свято угорської культури проходить на території нашого багатонаціонального краю. Це красномовний приклад українсько-угорської дружби, спільності наших цінностей та європейських ідеалів».

Продовжились урочисті заходи на майданчику біля Хустського краєзнавчого музею. Тут, гості та учасники свята мали змогу насолодитися виступами творчих колективів національних меншин, скуштувати вишукані вина та смачні угорські страви. Кожен бажаючий зміг придбати цікаві сувеніри народних умільців з Вишкова, Берегова та Виноградова. Діти ж залюбки вчилися виготовляти ляльки-мотанки, сувеніри з кукурудзяного листя, бісеру та малювати почуття під час майстер-класів, які проводили берегівські майстри народної творчості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно