Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські нацменшини були представлені на Шевченківських святах у Каневі

Закарпатські нацменшини були представлені на Шевченківських святах у Каневі

Закарпатські нацменшини були представлені на Шевченківських святах у Каневі
Наша країна переживає зараз нелегкі часи. І як ніколи актуальними є різноманітні заходи, що висвітлюють єдність і великій патріотизм всіх народів – жителів України. Один з таких заходів відбувся...

Наша країна переживає зараз нелегкі часи. І як ніколи актуальними є різноманітні заходи, що висвітлюють єдність і великій патріотизм всіх народів – жителів України.

ВІДЕО ДНЯ

Один з таких заходів відбувся 19 вересня 2014 року в місті Каневі. Всеукраїнська літературно - мистецька акція «На вічнім шляху до Шевченка» , зібрала представників понад 25 національних культур України. Організатор акції - Міністерство культури України спільно з державно-комерційним центром «Український культурний центр» (генеральний директор – заслужений діяч мистецтв України В. Куцевалов). Учасників гостинно приймав Музей Шевченківського національного заповіднику, адже захід був присвячений відзначенню 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

Для участі у фестивалю були запрошені також представники багатонаціонального Закарпаття. Словацьку культуру представила Яна Федор, учениця 10 класу Сторожницької ЗОШ №1 І-ІІІ ст.; угорську культуру - Зіта Ковач, студентка Ужгородського коледжу культури і мистецтв (викладач – завідувач циклової комісії режисерських дисциплін Оксана Шип). Вокальний дует «Рідна пісня» (Ужгородський РБК, Сергій і Тетяна Раховські) теж були учасниками фестивалю. Дуету випала почесна місія відкрити (виконувалась літературно-музична композиція на слова Т. Шевченко «Думи мої») і завершити фестиваль (прозвучала авторська пісня «Україна»).

Реклама

На різних мовах звучали вірші генія українського народу.

Шевченківське слово об’єднало всіх нас, адже в його віршах – основна ідея, це прагнення волі і незалежності. Зараз ми всі – українці, і щиро бажаємо нашій державі єдності, свободи і перемоги.

Реклама

Тетяна Раховська, художній керівник Ужгородського РБК

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно