Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

УжНУ у рейтингу українських вишів здобув 11 місце (РЕЙТИНГ)

УжНУ у рейтингу українських вишів здобув 11 місце (РЕЙТИНГ)
За даними наукометричної платформи Scopus, станом на серпень 2014 року, найкращим вищим навчальним закладом за показником цитованості наукових публікацій залишається КНУ ім. Шевченка. Загалом,...

За даними наукометричної платформи Scopus, станом на серпень 2014 року, найкращим вищим навчальним закладом за показником цитованості наукових публікацій залишається КНУ ім. Шевченка. Загалом, рейтинг Scopus охоплює 120 вищих навчальних закладів України.

ВІДЕО ДНЯ

Результати оприлюдненого рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками у наукових виданнях. База даних Scopus постійно індексує більше 20 тисяч наукових журналів 5 тисяч видавництв, 370 книжкових серій та 5,5 млн праць конференцій. Серед проіндексованих видань 47 % видаються у Західній Європі, 33 % – у Північній Америці, 9 % – видання Азійсько-Тихоокеанського регіону, 5 % назв східноєвропейських видавців.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України відранжовані за індексом Гірша - кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Реклама

Станом на 27 серпня 2014 року до бази даних Scopus включено 120 вищих навчальних закладів України, що на 4 вищих навчальних заклади більше ніж на початку цього року.

Згідно з даними рейтингу, найвищий індекс Гірша серед вузів України мають Київський національний університет ім. Шевченка – 72, Харківський національний університет ім. Каразіна – 51 та Одеський національний університет ім. Мечникова – 42.

Реклама

Четверту позицію посідає Львівський національний університет ім. Франка – 41. П’яту та шосту сходинку посідають Чернівецький національний університет ім. Федьковича (38) та НТУУ "Київський політехнічний інститут" (35).

Донецький національний медичний університет ім. Горького (34), Дніпропетровський національний університет ім. Гончара (29) та НТУ "Харківський політехнічний інститут" (29) посіли 7,8 та 9 місце рейтингу.

10-те місце посідає Національний університет "Львівська політехніка", який має 27 пунктів за індексом Гірша.

Реклама

11-те місце посів УжНУ, з індексом – 26.

УжНУ у рейтингу українських вишів здобув 11 місце (РЕЙТИНГ) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно