Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Фінський семінарист молитиметься за мир в Україні

Фінський семінарист молитиметься за мир в Україні
Студентський склад Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Карпатського університету поповнився і студентами із Фінляндії. Належать вони до лона автономної...

Студентський склад Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Карпатського університету поповнився і студентами із Фінляндії. Належать вони до лона автономної Фінляндської Православної Церкви Константинопольського патріархату. На базі УУБА-КаУ вони виявили бажання здобувати вищу богословську освіту за міжнародною програмою двох дипломів.

ВІДЕО ДНЯ

Серед них і студент духовної семінарії Фінського Східного університету Ієремія Кетоло.

Цікавими є погляди, думки молодого фінського семінариста на роль та місце Церкви в сучасному житті. У Фінляндії більшість її громадян сповідують лютеранство. Православна Церква здобула статус автономії від Вселенського патріархату тільки у 1923 році після першої світової війни. На державному ж рівні визнана тільки у сімдесяті роки минулого століття.

Реклама

"Сам народився у православній сім'ї, з дитинства відвідував Церкву, читав релігійну літературу, співав у церковному хорі. Відтак вирішив у майбутньому стати священиком. Студентів у семінарії всього 50. Але вчитися цікаво, особливо досліджувати історію Церков різних народів. Україною також зацікавився. Багато чув, читав. Про сучасний стан Православної Церкви в Україні багато нового довідався у цей приїзд, в прямих розмовах з науковцями і духовенством. З великою радістю та духовним піднесенням відвідав православні святині Києва та Закарпаття. Цікавим для нього і стало спілкування з ректором УУБА-КаУ архімандритом Віктором (Бедем) як на церковні теми, так і на світські проблеми. Бог же , як зауважив Ієремія , у нас один. І всі ми маємо служити Йому і вірою, і правдою", - зауважив Ієремія.

Зустрічі з студентами-богословами і викладачами Ужгородської української богословської академії тільки підтвердили правильність його вибору щодо навчання за міжнародною програмою двох дипломів та закріпила позитивні враження від України, її привітних людей.

Реклама

"Здивувала і зачарувала закарпатська природа, велич та краса карпатських гір. Сама атмосфера тут божественна, надихає на позитив", - розповів закордонний семінарист.

Прощаючись, фінський студент сказав, що неухильно молитиметься за Україну, за те, щоб був у нас спокій та мир.

Прес-служба УУБА-КаУ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно