Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Грибний сезон для гірських районів Закарпаття вдався

Грибний сезон для гірських районів Закарпаття вдався
Закарпатські гірські села у вересні перетворилися на грибні клондайки. Серед грибних паломників як заїжджі з інших районів, та і сусідніх Закарпаттю областей – Івано-Франківщини, Львівщини. У...

Закарпатські гірські села у вересні перетворилися на грибні клондайки. Серед грибних паломників як заїжджі з інших районів, та і сусідніх Закарпаттю областей – Івано-Франківщини, Львівщини. У невеличкому селі Свобода на Міжгірщині за день можна налічити понад сто мікроавтобусів з “десантами” прибулих грибників. А у місцевості р. Чорна Ріка автомобільне “стадо” й поготів — удвічі більше.

ВІДЕО ДНЯ

У лісах Закарпаття апогей “тихого полювання” наступає у вересні. Магнітом мандрівників сюди тягне як величезна кількість грибів, так і їх делікатесність.

На грибне полювання виходять ще до 6-ої ранку і проводять в лісі цілий день. Для цього місцеві жителі нерідко облаштовують собі зимівки – перевалочні пункти в горах, куди зносять урожай, аби щоразу не вертатись до дому. Така зимівка в урочищі Кантина є у Миколи Куруца. Разом з сином чоловік протягом одного дня назбирав 150 кг відбірних грибів.

Реклама

Маститі місцеві грибники традиційно за сезон спроможні заробити десять, двадцять тисяч гривень, а то й більше. Дехто урожай грибів з лісу везе на возі, як дині з городу. Аси-грибники не без підстав жартують, що не завадило б і косу взяти, відправляючись за біляками.

Зараз на Міжгірщині пік грибного сезону. Його завершення, зазвичай, відбувається в середині листопада, а за сприятливої погоди – на початку грудня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно