Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті проживають 1295 переселенців з Криму та Сходу України

На Закарпатті проживають 1295 переселенців з Криму та Сходу України

На Закарпатті проживають 1295 переселенців з Криму та Сходу України
28 серпня відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу та відеоконференція з регіональними штабами з питань, що пов’язані із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово...

28 серпня відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу та відеоконференція з регіональними штабами з питань, що пов’язані із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Участь у нараді взяли голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, начальник Управління ДСНС Мирослав Щербей та керівники ряду структурних підрозділів облдержадміністрації.

ВІДЕО ДНЯ

Проводив відеоконференцію за дорученням Віце-прем’єр міністра України Володимира Гройсмана голова Міжвідомчого координаційного штабу заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький.

Головуючий на нараді повідомив, що станом на 28 серпня за оперативною інформацією загальна кількість громадян України, які переселені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь до інших регіонів, складає 17 тис. 117 осіб, у тому числі 4 тис. 781 дитина, 1 тис. 213 інвалідів та осіб похилого віку. У свою чергу з районів проведення АТО до інших регіонів переселено 177 тис. 296 осіб, у тому числі 58 тис. 746 дітей, 22 тис. 788 інвалідів та осіб похилого віку.

Реклама

На засіданні також розглядалися питання щодо розробки та прийняття ряду нормативно-правових актів, що забезпечуватимуть соціальний статус осіб, які вимушені переселитися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції та підготовка до нового навчального року. Окремо увага учасників засідання зверталась на підготовку місць перебування тимчасових переселенців до осінньо-зимового періоду.

Для довідки: станом на 28 серпня на території Закарпатської області зареєстровано 1295 громадян, з яких 1073 - приїхали з Донецької й Луганської областей та 222 – з Криму. Всі громадяни, що звернулися до регіонального штабу, забезпечені тимчасовим житлом.

Реклама

Для громадян, які вимушено покидають свої домівки з району проведення АТО та тимчасово окупованої території, створено та функціонує веб-портал vpo.gov.ua, де зібрана уся актуальна інформація по регіонам щодо наявності вільного житла, вакансій, а також наявності дошкільних і освітніх закладів неподалік вільного житла та інша важлива інформація.

У ДСНС України у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно