Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У обласному центрі зайнятості обговорили питання соціального захисту працівників

У обласному центрі зайнятості обговорили питання соціального захисту працівників

У обласному центрі зайнятості обговорили питання соціального захисту працівників
27 серпня 2014 року в залі засідань Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар-навчання керівників підприємств (установ, організацій), голів галузевих профспілкових організацій та...

27 серпня 2014 року в залі засідань Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар-навчання керівників підприємств (установ, організацій), голів галузевих профспілкових організацій та голів організацій роботодавців на тему: «Соціальний діалог – основний інструмент соціального захисту працівників».

ВІДЕО ДНЯ

Відкрив семінар директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич. У своєму виступі він підкреслив актуальність сьогоднішнього заходу та важливість соціального діалогу на сучасному етапі розвитку держави.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло наголосив, що в умовах поступового зменшення штатних працівників на підприємствах області, очікуваного зменшення державного апарату, для недопущення випадків необґрунтованих звільнень, вкрай важливу роль будуть відігрівати професійні спілки. Роботодавців закликав до ведення соціально відповідального бізнесу.

Реклама

З відповідними доповідями виступили і сторони соціального діалогу: від професійних спілок – Василь Захарець - перший заступник голови Закарпатської обласної ради професійних спілок, від роботодавців Михайло Думнич - заступник голови обласного об'єднання організацій роботодавців "Закарпаття".

На семінарі виступили і фахівці Закарпатського обласного центру зайнятості. Василь Голінка, заступник начальника юридичного відділу розповів про правильність застосування певних статей Кодексу законів про працю та звернув увагу на деякі помилки роботодавців при звільненні своїх працівників.

Реклама

Світлана Русич, заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям детально розповіла про порядок реєстрації громадян у пошуках роботи, надання статусу безробітного та матеріального забезпечення у період перебування на обліку. Про Порядок надання допомоги по частковому безробіттю, із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства соціальної політики № 468 від 15.07.2014 року розповів Петро Фолтин, заступник начальника того ж відділу.

Учасники семінару приймали активну участь у обговоренні та висловили думку щодо необхідності проведення подібних заходів на обласному та базових рівнях.

Закарпатський обласний центр зайнятості

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно