Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Онкологи та хірурги Закарпаття обговорили проблеми лікування та діагностики раку (ВІДЕО)

Онкологи та хірурги Закарпаття обговорили проблеми лікування та діагностики раку (ВІДЕО)

Онкологи та хірурги Закарпаття обговорили проблеми лікування та діагностики раку (ВІДЕО)
Сьогодні в Ужгороді онкологи та хірурги області на спільному засіданні асоціації обговорювали сучасні методики діагностики та лікування одного з найпідступніших та найпоширеніших видів раків –...

Сьогодні в Ужгороді онкологи та хірурги області на спільному засіданні асоціації обговорювали сучасні методики діагностики та лікування одного з найпідступніших та найпоширеніших видів раків – колоректального. Ця хвороба стоїть на третьому місці після раку молочної залози та легенів і, за словами фахівців, вже найближчими роками може зайняти першу позицію у цьому сумному рейтингу.

ВІДЕО ДНЯ

За словами завідувача відділення хіміотерапії Львівського регіонального онкоцентру Ярослава Шпарика, який ділився з закарпатськими колегами новими напрацюваннями в діагностиці та лікуванні раку, одним із головним напрямків роботи медиків є виявлення захворювання на початкових стадіях. Це дозволяє здолати хворобу навіть не застосовуючи хіміотерапевтичні засоби. Також медики обговорили й новітні хірургічні технології лікування та сучасні медикаментозні препарати.

Серед факторів ризику: вік більше 40-50 років, спадкова схильність, паління та надмірне вживання алкоголю та жирної їжі. Як розповів президент асоціації онкологів Закарпаття, головний лікар Закарпатського клінічного онкологічного диспансеру Андрій РУСИН в Закарпатті щороку реєструється близько 200 нових пацієнтів з цією хворобою. Однак реальна кількість хворих принаймні у 1,5 - 2 рази більша. Головна проблема в діагностиці цього захворювання – небажання пацієнтів з тих чи інших причин проходити обстеження, легковажне ставлення до первинних симптомів цієї підступної хвороби. Головний лікар обласного онкодиспансеру наголошує, що слід негайно звернутися до лікаря у разі виникнення будь-якої з перелічених ознак: розлад нормальної роботи кишківника, поява крові у випорожненнях, безпідставна втрата ваги, швидка втомлюваність, нудота.

Реклама

Фахівці онкологи та хірурги переконують: профілактичні огляди та виявлення хвороби на самому початку є запорукою успішного лікування та збереження здоров’я та життя на довгі роки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно