Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Представники національно-культурних товариств Закарпаття поспілкувались із владою краю

Представники національно-культурних товариств Закарпаття поспілкувались із владою краю

Представники національно-культурних товариств Закарпаття поспілкувались із владою краю
23 серпня у Центрі культур національних меншин Закарпаття (м. Ужгород) відбулася зустріч керівництва облдержадміністрації з головами та активом національно-культурних товариств Закарпаття. Під час...

23 серпня у Центрі культур національних меншин Закарпаття (м. Ужгород) відбулася зустріч керівництва облдержадміністрації з головами та активом національно-культурних товариств Закарпаття. Під час зустрічі обговорено суспільно-політичну ситуацію в державі та роль громадських організацій національних меншин у збереженні територіальної цілісності та міжнаціональної злагоди у зв’язку з подіями на Сході України.

ВІДЕО ДНЯ

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Сербайло, заступник начальника відділу національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Шутанич та представники громадських організацій національних спільнот.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Сербайло привітав присутніх з Днем Державного Прапора та 23-ю річницею Незалежності України. Посадовець поінформував про ситуацію, що склалася у зв’язку з подіями на Сході України та зазначив, що в умовах важкого випробування, коли наша держава переживає складну кризу, яка поставила під загрозу її суверенітет, головне завдання – не допустити ескалації конфлікту та активізації радикальних сил. На сьогодні усі зусилля органів влади спрямовані на зміцнення безпеки країни та подолання збройних протистоянь.

Реклама

Також Андрій Сербайло відзначив роль громадських організацій національних спільнот у збереженні міжнаціональної злагоди та суверенітету України, наголосив на важливості подальшої співпраці місцевих органів влади з національно-культурними товариствами з метою зміцнення історично-традиційної атмосфери толерантності співжиття, дружніх міжетнічних відносин та високого рівня взаєморозуміння між представниками різних національних меншин.

Під час заходу представники національних спільнот висловили безальтернативне прагнення багатонаціональної громади краю жити в єдиній соборній Україні, засудили провокації, намагання розпалювання міжнаціональної ворожнечі та одноголосно прийняли заяву щодо збереження територіальної цілісності України, мирних і дружніх міжнаціональних відносин у зв’язку з подіями на Сході України.

Реклама

Відділ національностей та релігій Закарпатської ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно