Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На День Незалежності у Хусті ходили у вишиванках, розгортали прапор і катались на велосипедах (ФОТО)

На День Незалежності у Хусті ходили у вишиванках, розгортали прапор і катались на велосипедах (ФОТО)

На День Незалежності у Хусті ходили у вишиванках, розгортали прапор і катались на велосипедах (ФОТО)
День Прапора та День Незалежності в Хусті відзначали особливо піднесено. Це свято було найбільш патріотичнішим за 23 роки української державності. Більшість хустян прийшли на майдан незалежності у...

День Прапора та День Незалежності в Хусті відзначали особливо піднесено. Це свято було найбільш патріотичнішим за 23 роки української державності. Більшість хустян прийшли на майдан незалежності у вишиванках, або у майках із тризубами, дівчата з синьо-жовтими стрічками та квітами у волоссі, хлопці з прапорцями в руках, а дітлахи з кульками під колір державної символіки. Краяни усвідомлювали, що таке воля і як важко її відстоювати у сьогоднішніх умовах, коли, пройшовши Майдан, суспільство постало перед новим агресором, що загрожує суверенітету і цілісності країни. Громада від маленьких трирічних діток до літніх людей, яким далеко за сімдесят, зі сльозами на очах співала Гімн, вигукувала патріотичні гасла, молилась за полеглих героїв.

ВІДЕО ДНЯ

Цьогоріч програма святкування Дня Незалежності була доволі неординарною. Урочистості включали багато нових і цікавих заходів. Уже зранку, 23 серпня, в центрі міста було гамірно та велелюдно. Учасники циркової студії «Чіга-біга» із Нижнього Селища давали маленьким хустянам майстер-клас із жонглювання та ходіння на атлетичних милицях, розмальовували щоки дітлахів синьо-жовтими сердечками. Далі на малят чекали приємні несподіванки: конкурс малюнку на асфальті на тему: «За мир», атракціони, цирк, свято морозива, естафети, спортивні змагання та турніри.

Після цього усі, хто має національне вбрання, мали можливість взяти участь у параді вишиванок. До речі, серед розмаїття як дитячих, так і дорослих сорочок, були і традиційні – білі, і чорні, і жовті, і сині, і брунатні, і вишиті гладдю, і хрестиком, і орнаментовані, і квіткові. А любителі «залізних коней» організували велопробіг від краєзнавчого музею до пам’ятника Шевченкові.

Реклама

Відтак центром Хуста пройшла міжконфесійна свічкова хода та відбувся запуск у небо синіх і жовтих ліхтариків у знак пам’яті Небесної Сотні та бійців, загиблих у зоні АТО.

Марина Алдон

Реклама
На День Незалежності у Хусті ходили у вишиванках, розгортали прапор і катались на велосипедах (ФОТО) – 01
На День Незалежності у Хусті ходили у вишиванках, розгортали прапор і катались на велосипедах (ФОТО) – 02

>

Реклама
На День Незалежності у Хусті ходили у вишиванках, розгортали прапор і катались на велосипедах (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно