Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За ухил від мобілізації - кримінал: прокуратура вже порушила 16 справ

За ухил від мобілізації - кримінал: прокуратура вже порушила 16 справ

За ухил від мобілізації - кримінал: прокуратура вже порушила 16 справ
Прокуратура вживає усіх передбачених законом заходів, аби Закон «Про часткову мобілізацію» було виконано. У всіх областях України оголошена третя хвиля часткової мобілізації. Вона проводиться...

Прокуратура вживає усіх передбачених законом заходів, аби Закон «Про часткову мобілізацію» було виконано.

ВІДЕО ДНЯ

У всіх областях України оголошена третя хвиля часткової мобілізації. Вона проводиться згідно з діючим законодавством, в тому числі і відповідно до Закону № 1595-VII «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію».

Як відомо, військовозобов'язані, яким надійшла повістка військового комісаріату про прибуття для призову на збори, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначений в повістці. За призваними на збори та резервістами зберігаються місце роботи, посада і середня заробітна плата на підприємстві чи в організації, незалежно від форми власності.

Реклама

Захищати країну – наш обов’язок. Прокурор Закарпатської області наголошував на тому, що за ухилення від призову за мобілізацією в ст. 336 Кримінального кодексу України прописана відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Проте, в Закарпатській області вже зареєстровано 16 кримінальних проваджень на вказаною статтею Кримінального кодексу України.

Реклама

Особи, призвані до лав Збройних сил України, ухиляються від мобілізації. Дехто навіть отримавши повістки та пройшовши відповідну медичну комісію, не з`являються у призначений час у районні комісаріати і як наслідок – стосовно них відкриті кримінальні провадження. Найбільше їх зареєстровано Мукачівським МВ УМВС в Закарпатській області за ним іде Берегівський і Тячівські райони.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно