Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В УжНУ навчатимуться і в суботу

В УжНУ навчатимуться і в суботу
З метою економії енергоресурсів Міністерство освіти і науки України запланувало ущільнення розкладу занять у новому навчальному році. Вишам рекомендують перейти на 6-денний робочий тиждень, а також...

З метою економії енергоресурсів Міністерство освіти і науки України запланувало ущільнення розкладу занять у новому навчальному році. Вишам рекомендують перейти на 6-денний робочий тиждень, а також збільшити тривалість зимових канікул до 4 тижнів. В УжНУ пропонують скласти розклади в такий спосіб, аби до 1 грудня завершити зимовий семестр, а з 16 січня до 13 березня проводити дистанційне навчання із застосуванням інформаційно-комунікаційних технологій.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йшлося сьогодні під час засідання Приймальної комісії. Наразі керівництво вишу зобов’язало деканати складати розклади з урахуванням вимог МОНУ, а також визначатися з термінами зимової сесії. Пара, очевидно, триватиме без перерви одну годину двадцять хвилин. Після опрацювання пропозицій факультетів керівництво прийме остаточне рішення.

Також у виші формують накази із зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання. Цього року в УжНУ навчатимуться як мінімум 6 студентів зі Сходу. До цього часу приходять студенти із зони АТО, готові перевестися на ту чи іншу спеціальність до закарпатського вишу.

Реклама

«Однозначно потрібно йти назустріч таким студентам. Щоправда, Міністерство ще не прийняло кінцевого рішення щодо форми навчання таких студентів. Наразі виш не має права зарахувати такого студента на бюджет, а тільки на контрактну форму», – пояснив ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Цілком можливо, що студенти із зони АТО будуть навчатися в інших вишах тільки один семестр або ж один рік, після чого зможуть повернутися додому. Згідно з рекомендаційним листом, який надійшов до ректорату, Міністерство освіти і науки України дозволяє відтермінувати оплату за навчання студентам із зони АТО, які переводяться на навчання чи вступають до вишу, до кінця фінансового року.

Реклама

Наталія Каралкіна, Медіацентр УжНУ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно