Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Главою УПЦ МП обрали митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія

Главою УПЦ МП обрали митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія

Главою УПЦ МП обрали митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія
Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату обрав новим главою Церкви митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. Нагадаємо, у другий тур виборів з 74-х...

Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату обрав новим главою Церкви митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, у другий тур виборів з 74-х єпископів пройшли також митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Бориспільській та Броварський Антоній.

Офіційні результати голосування будуть оголошені пізніше. Інтронізація нового предстоятеля буде здійснена 17 серпня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Реклама

Онуфрій (Березовський) – український священик, місцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ МП (з 24 лютого 2014 року).

Один із найстарших за хіротонією архієреїв УПЦ МП, митрополит Чернівецький і Буковинський, постійний член Священного синоду УПЦ МП, голова Церковного суду УПЦ МП.

Реклама

Будучи ідейним прихильником єдності УПЦ МП із Московським Патріархатом не лише інституційно, але й ідеологічно, єпископ Онуфрій 22 січня 1992 року відмовився підписувати звернення архієреїв УПЦ до Алексія ІІ про надання автокефалії українській церкві.

27-28 травня 1992 року брав активну участь у "Харківському Соборі", на якому митрополит УПЦ Філарет (Денисенко) був усунутий із посади.

Прихильність до РПЦ не завадила владиці Онуфрію ще в 1990-х (за десятиріччя до налагодження стосунків між РПЦ та РПЦЗ) підтримувати дружні стосунки з Лавром (Шкурла).

Реклама

Він скоріше належить до "поміркованого табору" УПЦ МП, які виступають за збереження наявного статус-кво.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно