Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині незаконно видобували гравій

На Тячівщині незаконно видобували гравій
Незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – саме за цим фактом Закарпатська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відкрила...

Незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – саме за цим фактом Закарпатська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відкрила кримінальне провадження (ч. 2 ст. 240 КК України), виявивши, що підприємство видобуває піщано-гравійну суміш без відповідних погоджень та документів.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатський міжрайонний прокурор з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Максим Киричук повідомив, що проведено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства, в частині охорони водних ресурсів в Тячівському районі, а саме на території Нересницької сільської ради.

Встановлено, що із берега річки Тересва, біля адміністративної будівлі філії «Тячівський РАД» в межах села Нересниця здійснювався незаконний забір піщано–гравійної суміші автомобілями, які належать філії «Тячівський РАД».

Реклама

Відповідно до акту Державної екологічної інспекції, вищевказаним підприємством незаконно забрано із русла річки Тересва близько 20 м. куб. піщано–гравійної суміші.

Згідно інформації Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, проектну – кошторисну документацію на розчистку русла річки Тересва в межах села Нересниця Тячівського району філії «Тячівський РАД» Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса не погоджувало.

Реклама

Відповідно до інформації голови Нересницької сільської ради, рішення щодо видобування піщано–гравійної суміші сільрадою не приймалися, угоди з державними та приватними підприємствами на добування піщано–гравійної суміші не укладалися.

Вказана піщано-гравійна сировина відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення, а згідно Водним кодексом України, роботи, пов’язані із видобуванням корисних копалин, проводяться лише на підставі проектів, погоджених із органами охорони навколишнього природного середовища, водного господарства та геології.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно