Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прикордонники затримали поляка, який перевозив 520 пачок цигарок

Прикордонники затримали поляка, який перевозив 520 пачок цигарок

Прикордонники затримали поляка, який перевозив 520 пачок цигарок
Громадянин Польщі приберіг «тютюнових запасів» і намагався переправити їх за кордон на суму 33 412 гривень. Результат – ні цигарок, ні автомобіля. Інцидент стався на митному посту «Тиса» Чопської...

Громадянин Польщі приберіг «тютюнових запасів» і намагався переправити їх за кордон на суму 33 412 гривень. Результат – ні цигарок, ні автомобіля.

ВІДЕО ДНЯ

Інцидент стався на митному посту «Тиса» Чопської митниці Міндоходів, у зону діяльності якого заїхав легковий автомобіль, прямуючи до митного контролю по каналу «зелений коридор».

При усному опитуванні поляк заперечив наявність будь-яких товарів, а також повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.

Реклама

Проте, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб було виведено з загального потоку і направлено в бокс поглибленого огляду для проведення митного огляду. Саме шляхом демонтажу шумоізоляційного покриття стало можливим виявлення прихованих цигарок у дев’яти спеціально обладнаних сховищах, що знаходились у різних відсіках авто, для незаконного переміщення через митний кордон. Загальна кількість виявлених тютюнових виробів – 520 пачок.

Контрабандні тютюнові вироби громадянин Польщі визнав своєю власністю і в наданому поясненні зазначив, що приховані від митного контролю цигарки переміщував через митний кордон України з м. Ужгород в Австрію (м. Відень) з метою подальшої їх реалізації своїм знайомим.

Реклама

Таким чином, дії поляка, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю є порушенням митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України вилучено товари, що є безпосередніми предметами порушення митних правил та транспортний засіб зі спеціально виготовленими сховищами, що використовувався для приховування товарів від митного контролю.

Вартість вилучених цигарок з фільтром та акцизними марками України, згідно цін, вказаних на упаковках виробника, становить 8 133 гривень України, вартість вилученого автомобіля «Nissan» – 25 279 гривень.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно