Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Сім’ям загиблих військовослужбовців у зоні АТО виділено по 609 тисяч гривень

Сім’ям загиблих військовослужбовців у зоні АТО виділено по 609 тисяч гривень

Сім’ям загиблих військовослужбовців у зоні АТО виділено по 609 тисяч гривень
Держава посилила соціальний захист військовослужбовців, мобілізованих у зону АТО, та членів їхніх родин. Зокрема, збільшено виплату одноразової допомоги сім'ям загиблих воїнів. Нещодавно на засіданні...

Держава посилила соціальний захист військовослужбовців, мобілізованих у зону АТО, та членів їхніх родин. Зокрема, збільшено виплату одноразової допомоги сім'ям загиблих воїнів. Нещодавно на засіданні Уряду ухвалено рішення виділити кошти у сумі 99,267 млн. грн. з розрахунку по 609 тис. грн. за кожного загиблого з резервного фонду Державного бюджету для виплати одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців, загиблих під час виконання ними обов'язків військової служби.

ВІДЕО ДНЯ

«У відповідності до статті 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» військовослужбовці під час виконання ними обов’язків військової служби мають право на гарантовану державну виплату у вигляді одноразової грошової допомоги у разі загибелі у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, що на сьогодні становить 609 тис. гривень», - йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Відтак, кошти розподілені з розрахунку 609 тис. грн. за кожного загиблого.

Реклама

Зокрема, Міноборони виділено 87 млн. 696 тис.грн.; СБУ – 2 млн. 436 тис.грн.; Держприкордонслужбі - 8 млн 526 тис.грн.; Головному управлінню розвідки Міноборони - 609 тис.грн. Видатки буде здійснено з резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, одноразова грошова допомога призначається і виплачується у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб. У разі загибелі чи смерті військовослужбовця, військовозобов'язаного або резервіста.

Реклама

Розмір такої допомоги не залежить від того, яке військовослужбовець має звання, посаду чи вислугу років, а також від виду військової служби, яку він проходить - строкову, контрактну чи за мобілізацією.

Виплата одноразової грошової допомоги проводиться обласними військовими комісаріатами рівними частками членам сім'ї, батькам та утриманцям загиблого військовослужбовця (перераховується на банківські рахунки). Також родинам надається грошова допомога в проведенні поховання у розмірі 500 грн.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно