Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • За "потрібну" ділянку сільський голова отримав 30 тисяч доларів хабара

За "потрібну" ділянку сільський голова отримав 30 тисяч доларів хабара

За "потрібну" ділянку сільський голова отримав 30 тисяч доларів хабара
Голова с. Холмець підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто в зловживанні службовим становищем, кваліфікуючими ознаками якого є умисне, з...

Голова с. Холмець підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, тобто в зловживанні службовим становищем, кваліфікуючими ознаками якого є умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало тяжкі наслідки охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян та державним інтересам.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 4 серпня Ужгородський міськрайонний суд задовільнив клопотання прокуратури і обрав щодо голови села запобіжний захід: тримання під вартою із визначенням розміру грошової застави – 30 тис.грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що голова села Холмець Ужгородського району вчинила умисний, корисливий злочин у сфері службової діяльності.

Реклама

Зокрема, у квітні до неї, як до сільської голови, звернулась закарпатка для отримання у власність земельну ділянку площею 1 га сільськогосподарського призначення на території Холмецької сільської ради. Голова села, знаючи, що в межах населеного пункту с. Холмець вільної земельної ділянки такої площі не має, запропонувала жінці отримати у власність земельну ділянку в урочищі «Кіш Гід» за межами населеного пункту, при умові сплати їй неправомірної вигоди в розмірі 30 тисяч доларів США.

Чиновниця, зловживаючи своїм службовим становищем, виготовила фіктивний витяг з рішення сесії Холмецької сільської ради, в якому вказала, що закарпатцю К. – підставній особі, нібито передано у власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 1 га.

Реклама

Відтак, вказані рішення сесії, сільський голова надала в ПП «Ужгеостар» для оформлення технічної документації, на підставі якої, на вказану земельну ділянку Реєстраційною службою Ужгородського міськрайонного управління юстиції було видане Свідоцтво про право власності земельною ділянкою 1 га закарпатцю К.

Затримано голову села було вже в Ужгороді, в одній з приватних нотаріальних контор. Там чиновниця отримала від жінки раніше обумовлену суму неправомірної вигоди в розмірі 30 тисяч доларів США після оформлення договору про дарування вказаної земельної ділянки від закарпатця К.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно