Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Угорщина активно просуває проект по будівництву доріг у Закарпатті та пунктів пропуску з Україною

Угорщина активно просуває проект по будівництву доріг у Закарпатті та пунктів пропуску з Україною

Угорщина активно просуває проект по будівництву доріг у Закарпатті та пунктів пропуску з Україною
«RoadMasterPlan – економічна інтеграція прикордонних регіонів шляхом сприяння розвитку транспортної інфраструктури» – такий проект презентували днями у приміщенні Генерального консульства Угорщини в...

«RoadMasterPlan – економічна інтеграція прикордонних регіонів шляхом сприяння розвитку транспортної інфраструктури» – такий проект презентували днями у приміщенні Генерального консульства Угорщини в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

Проект виконується в рамках Програми східного партнерства Міжнародного Вишеградського фонду Агентством місцевого розвитку та інформаційних ресурсів «Європоліс» (Україна), Асоціацією регіонального розвитку «КІУТ» (Угорщина), Асоціацією розвитку туризму в регіоні Бодрог «Бодрогтур» (Словаччина), а також Асоціацією інновацій та трансферу технологій «Горизонти» (Польща). Кошторис складає понад 60 тис. євро.

На презентації консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі зазначив, що проект спрямований на інтеграцію України в Європейське співтовариство. «Угорщина має великий інтерес налагоджувати співпрацю з Україною, – зауважив консул. – Угорщина готується побудувати близько 100 нових пунктів перетину кордону, переважно не на шенгенських кордонах, а це означає, що для України відкриються нові європейські шляхи».

Реклама

«У рамках проекту ми маємо намір сприяти розвитку транспортних магістралей, які проходять із Угорщини через Ужгород, – зауважив менеджер проекту Євгеній Лукша. – Наразі існують розроблені проекти щодо будівництва нового моста через річку Тиса, який поєднує два прикордонні переходи Чоп та Загонь. Міст запроектовано з угорського боку до середини Тиси, українська сторона повинна продовжити будівництво. Основне ж завдання проекту – розробити попереднє техніко-економічне обґрунтування для будівництва нової автодороги державного значення, що з’єднає Угорщину та Україну, з визначенням пунктів перетину держкордону та з’єднання з автомагістраллю між містами Ужгород і Мукачево».

Вероніка Мороз

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно