Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Більше половини своїх доходів мешканці Закарпаття витрачають на харчування

Більше половини своїх доходів мешканці Закарпаття витрачають на харчування

Більше половини своїх доходів мешканці Закарпаття витрачають на харчування
Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя...

Життєвий рівень матеріального добробуту різних соціальних груп населення досліджується органами державної статистики у всіх районах області шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств.

ВІДЕО ДНЯ

Більше половини своїх доходів (53,9%) населення області витрачало у 2013 р. на харчування.

Щомісячно середньостатистична сім’я спрямовувала на продукти харчування 2415,82 грн. (включаючи вартість продуктів отриманих з особис­того підсобного господарства).

Реклама

Найбільше грошей витрачалося на:

- м’ясо та м’ясопродукти - 513,08 грн.,

Реклама

- молоко, сир та яйця – 358,22 грн.,

- на хліб і хлібопродукти (хлібобулочні та макаронні вироби, борошно, крупи) – 334,45 грн.,

- овочі – 300,79 грн.,

Реклама

- олію та жири, сало (сало, масло тощо) – 198,56 грн.

Однією особою області спожито в середньому за місяць: 21,3 кг – молока, молокопродуктів та масла, 4,2 кг – м’яса, м’ясопродуктів та сала, 19 яєць, 0,9 кг – риби і рибо­про­дуктів, 1,9 кг – олії та інших рослинних жирів, 3,0 кг цукру, меду, 3,7 кг – фруктів, ягід, горіхів, винограду, 8,2 кг – картоплі, 11,1 кг овочів і баштанних та 10,5 кг хліба і хлібних продуктів.

У порівнянні з 2012 роком зросло споживання: овочів та баштанних, м’яса, м’ясопродуктів та сала, картоплі на 1,8–2,5%, олії та інших рослинних жирів, молока, молокопродуктів та масла – на 5,6–6,5%, риби і рибопродуктів – на 12,5%, фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 15,6%. – на 11,8%.

Зменшилося споживання: цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські виро­би) – на 6,3%. Залишилося без змін споживання хліба і хлібних продуктів та яєць.

Структура та обсяги спожитих продуктів складають енергетичну цінність добового раціону харчування: його калорійність, вміст білків, жирів і вуглеводів. Калорійність добового раціону однієї особи області у 2013 р. складала 3507 ккал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно