Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Військовий комісар Берегівщини розповів все про мобілізацію, яка проходить у районі та місті зокрема

Військовий комісар Берегівщини розповів все про мобілізацію, яка проходить у районі та місті зокрема

Військовий комісар Берегівщини розповів все про мобілізацію, яка проходить у районі та місті зокрема
Звістка про часткову мобілізацію викликала негативну реакцію серед населення країни, у Берегові та районі зокрема. Через недостатню поінформованість про процеси мобілізації виникло чимало запитань, а...

Звістка про часткову мобілізацію викликала негативну реакцію серед населення країни, у Берегові та районі зокрема. Через недостатню поінформованість про процеси мобілізації виникло чимало запитань, а різноманітні чутки, не підтверджені фактами, викликали хвилю паніки у мешканців міста та сіл.

ВІДЕО ДНЯ

Саме для роз’яснення ситуації міським головою Золтаном Бабяком була ініційована прес-конференція з начальником військкомату Олегом Парадою, у якій взяли участь заступник міського голови Людмила Токар, кореспонденти газет «Карпаталья», «Берегово», «Вісті Берегівщини», інтернет-видання «Beregszasznews», радіо «Пульс» та представники громадськості. Під час зустрічі присутні озвучили ряд запитань, на які начальник військкомату дав вичерпні відповіді. Так, жінки просили їм пояснити те, що за чоловіками приходять працівники військкомату без попереджень, у нічний час, не даючи при цьому навіть зібрати речі.

Начальник військкомату повідомив, що призив проводиться виключно у світлий час доби, з 6 по 22 год за к.ч. працівниками військкомату, які одягнені у військову форму. Окрім цього, у селах оповіщення доводиться до відома сільради. Якщо бачать підозрілих осіб, які не вписуються у вищенаведені «рамки», потрібно звертатись до міліції або ж військкомату. Мобілізації підлягають люди, які служили в армії або мають військову спеціальність віком від 20 до 55 років. Проте, потрібно виокремити, що служити відправляють тільки здорових людей, що підтверджують результати пройденого медогляду. Пан Парад також наголосив, що проходження служби у зв’язку з мобілізацією – конституційний обов’язок кожного чоловіка, а ухилення від неї карається законом. Паралельно з цим, за солдатами залишаються всі соціальні гарантії, а це, наприклад, збереження місця роботи та щомісячна зарплата протягом року. Начальник військкомату зазначив, що мобілізовані обов’язково проходять військову підготовку, у зону бойових дій відправляються з повним спорядженням.

Реклама

У разі виникнення питань у зв’язку з мобілізацією потрібно звертатись за номером чергового військкомату 2-20–12 чи робочим телефоном начальника військкомату 2-31–19. На завершення Людмила Токар ознайомила журналістів та представників громадськості із зразками документів, які вручають з Берегівського військкомату призовнику за місцем роботи та проживання. Також мій заступник проінформувала про діючий на Закарпатті «гарячий номер» для оперативного надання інформації про часткову мобілізацію, а саме: 0800-501–484. Крім цього відкрита всеукраїнська лінія для родичів учасників АТО, де інформують про солдатів 044-255-69–55.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно