Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Головного сепаратиста Закарпаття нагородили хрестом з прикрасами

Головного сепаратиста Закарпаття нагородили хрестом з прикрасами

Головного сепаратиста Закарпаття нагородили хрестом з прикрасами
Місцеблюститель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій (Березовський) нагородив головного сепаратиста Закарпаття другим хрестом з прикрасами. Про це повідомляє офіційна сторінка громадської ініціативи "За...

Місцеблюститель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій (Березовський) нагородив головного сепаратиста Закарпаття другим хрестом з прикрасами.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє офіційна сторінка громадської ініціативи "За єдину помісну церкву".

13 липня 2014 року громадськість Закарпаття була приголомшена новиною про те, що під час божественної літургії в м. Ужгороді (в районі залізничної лікарні) Високопреосвященнійший Феодор (Мамасуєв), архієпископ Мукачівський і Ужгородський Української Православної Церкви Московського патріархату урочисто нагородив настоятеля ужгородського кафедрального собору протоієрея Димитрія Сидора другим хрестом з прикрасами. Нагородження відбулось з благословення Високопреосвященнійшого Онуфрія (Березовського), митрополита Чернівецького і Буковинського, місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) за поданням владики Феодора (Мамасуєва) та активної підтримки Високопреосвященнійшого Антонія (Паканича), митрополита Бориспільського і Броварського, ректора Київської духовної академії і семінарії, керуючого справами УПЦ (МП). Здивування у закарпатців викликало те, що у той час коли московсько-путінский режим веде неоголошену війну проти України, керівництво Української Православної Церкви Московського патріархату проводить нагородження найвищою для духівництва церковною нагородою, другим хрестом з прикрасами, державного злочинця – протоієрея Димитрія Сидора, який недавно був притягнутий до кримінальної відповідальності і засуджений судом за антидержавну діяльність проти територіальної цілісності України і є одним із головних сепаратистів на Закарпатті. Димитрій Сидор тривалий час активно підтримує організований колишнім КДБ, іще в часи СРСР, антиукраїнський сепаратиський рух політичного русинства, є головою самопроголошеного і ніким не визнаного "Сойму Пудкарпатської Русі" та соратником самопроголошеного прем’єр міністра Підкарпатської Русі Петра Гецка, який закликає московсько-путінські війська захопити Закарпаття і переховується на сьогодні в Москві під прикриттям ФСБ. При цьому, владика Феодор (Мамасуєв), порушуючи церковний етикет, привселюдно оголосив про те, що з моменту вручення другого хреста з прикрасами, головний сепаратист і державний злочинець протоієрей Димитрій Сидор повинен стояти другим після секретаря Мукачівської єпархії, при всіх богослужіннях та інших урочистих церковних заходах. За інформацією з наближених кіл до Мукачівської єпархії, саме на базі ужгородського кафедрального собору, який очолює сепаратист і державний злочинець Димитрій Сидор, планується розмістити духовну семінарію-академію УПЦ (МП) з ректорством владики Феодора (Мамасуєва), яка повинна забезпечити підготовку майбутніх богословських кадрів в дусі виключної відданості Московському патріархату (Російській Православній Церкві) та сепаратиському руху на Закарпатті, і в протидію Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила і Мефодія.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно