Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мешканці Дубового вийшли на вулиці через чутки щодо примусової мобілізації

Мешканці Дубового вийшли на вулиці через чутки щодо примусової мобілізації

Мешканці Дубового вийшли на вулиці через чутки щодо примусової мобілізації
Минулого четверга, ввечері, при в’їзді до Дубового зібралось близько півтисячі місцевих мешканців. Вони на знак протесту перекрили рух автотранспорту та палили шини. Мітингувальники виступили з...

Минулого четверга, ввечері, при в’їзді до Дубового зібралось близько півтисячі місцевих мешканців.

ВІДЕО ДНЯ

Вони на знак протесту перекрили рух автотранспорту та палили шини. Мітингувальники виступили з вимогою припинити нібито примусову мобілізацію до війська, про яку у селищі ходили чутки ще з середи.

Упродовж двох днів у Дубовому пліткували про те, що по населеному пункту їздять люди у міліцейській та воєнних формах і силоміць, під дулом автоматів, забирають до війська хлопців та чоловіків. Ця інформація швидко поширилась серед населення, відтак люди збунтували.

Реклама

На місці події були присутні заступник голови РДА Василь Каганець, прокурор району Владислав Братюк, в.о. начальника райвідділу міліції Василь Поковба, селищний голова Дубового Василь Носа та представник військкомату – старший лейтенант Петро Баршай.

Представники влади та силових структур роз’яснювали людям умови часткової мобілізації та вислуховували претензії й вимоги громади.

Реклама

Як з’ясувалось, ніхто з присутніх на мітингу не міг чітко сказати, кого з місцевих хлопців та чоловіків було забрано силоміць до війська. Був тільки один свідок, який стверджував, що по вулицях села роз’їжджають автівки з міліціонерами та військовими. Так, хлопець говорив, що він їхав на автівці й його зупинили люди у міліцейській формі, разом з якими був і чоловік у військовому одязі.

Представники міліції попросили у нього посвідчення водія, яке не хотіли повернути власнику до поки той не пред’явить їм паспорт та військовий квиток. Як повідомив чоловік, при собі у нього не було тих документів, тож поїхав за ними додому. А коли повернувся до місця, де його зупинили, міліціонерів вже не було. Відтак, наздоганяв авто міліціонерів, які вже перебували у Красній. Міліціонери перевірили паспорт та військовий квиток й повернули їх власнику разом з посвідченням воді, не роз’яснюючи чоловікові причину таких дій.

Решта мітингувальників тільки переказували історії, які чули від сусідів та знайомих, про те, як під дулом автоматів забирають до війська. Близько півночі на мітингу пошилась чутка про те, що автівки з згаданими військовими та силовиками перебували у Красній. Відтак, активісти мітингу та керівники влади й силових структур поїхали у сусідній населений пункт перевірити інформацію. Однак дані не підтвердились.

Реклама

З автотранспорту на вулиці створились затори. Люди разом з працівниками ДАЇ перевіряли підозрілі автівки. Під час однієї з перевірок був затриманий п’яний водій, на ім’я якого було складено протокол та виписано відповідний штраф.

Люди розійшлись близько 2 години ночі.

Л. Білак

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно