Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Зустріч керівництва Тячівщини з духовенством: про мир у державі та впровадження уроків релігії

Зустріч керівництва Тячівщини з духовенством: про мир у державі та впровадження уроків релігії

Зустріч керівництва Тячівщини з духовенством: про мир у державі та впровадження уроків релігії
Учора, 23 липня, голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка провів зустріч зі священнослужителями та представниками релігійних конфесій. У рамках зустрічі присутні обговорили актуальні...

Учора, 23 липня, голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка провів зустріч зі священнослужителями та представниками релігійних конфесій. У рамках зустрічі присутні обговорили актуальні питання щодо співпраці органів влади з духовенством, міжконфесійної рівності та порозуміння, а також ролі релігії у стабілізації суспільно-політичної ситуації в районі.

ВІДЕО ДНЯ

Керівник району висловив вдячність настоятелям місцевих храмів за активну участь в організації різноманітних заходів на підтримку української армії, допомогу біженцям з окупованих територій та зони АТО.

- Наразі надважливо, щоб церква, яка повсякчас спілкується з народом, не залишалась осторонь важливих суспільних подій, які відбуваються на території нашої держави та доносила до них правильну інформацію, а також приділяла особливу увагу збереженню миру та спокою, єдності нації, - наголосив Петро Голубка.

Реклама

Відтак, в рамках наради зауважено, що Всеукраїнська Рада Церков засуджує сьогоднішні події на Сході країни.

- Незалежно від віросповідання, церква молиться і за мир у країні, і за всіх померлих. Крім того, церква є наставником, і священнослужителі намагаються своїм словом донести до прихожан, що всі ми повинні бути єдиними, а надто у такий складний для українського народу час, - зауважив отець Василь Челеняк.

Реклама

Зважаючи на те, що молодь все менше відвідує храми, священнослужителі висловили пропозицію запровадити в школах району викладання катехизації. Виклад повинен бути нейтральний.

- Обов’язок священників - нести слово Боже до всіх людей, залучати до церкви молодь. А закладати християнський дух та мораль у дитини потрібно починаючи з дитсадка та школи. Батьки ж повинні приділити увагу релігійному вихованню дітей ще з їх народження, - наголосив отець Йосип Шторен.

Очільник району прийняв таку пропозицію до уваги і зауважив, що вивчить дане питання і сприятиме започаткуванню введення уроків релігії в навчальних закладах Тячівщини. Подібні зустрічі керівництва району планується проводити і надалі, зокрема і з представниками інших релігійних організацій.

Реклама

Прес-служба Тячівської РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно