Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські дошкільнята малювали мир

Закарпатські дошкільнята малювали мир
У дошкільному навчальному закладі закарпатських Коритнян зібрали дитячі малюнки, які передадуть українським військовикам на Сході. Сільський ДНЗ став першим, хто відгукнувся на патріотичну акцію...

У дошкільному навчальному закладі закарпатських Коритнян зібрали дитячі малюнки, які передадуть українським військовикам на Сході. Сільський ДНЗ став першим, хто відгукнувся на патріотичну акцію «Намалюй солдату мир». До акції долучилися старші брати і сестри дошкільнят і навіть батьки.

ВІДЕО ДНЯ

Тематика дитячих малюнків різноманітна: від сонечка і маків, портретів гарних українських дівчат до автомашин і великих кораблів з українським прапором. Учасники акції малювали Україну таку, яку бачать сьогодні і в майбутньому.

«Я хочу, щоб мій дядечко повернувся додому і ми перемогли!», «Бажаю солдатам перемоги і скорішого повернення додому!», «Я не хочу війни! Якщо вона скінчиться, то не будуть гинути люди» – такі дитячі безпосередні фрази ми почули від Мар’янки Вайди, Вікторії Дуркот, Васі Бірова, Ані Кампов.

Реклама

– Нашим військам потрібна допомога. І не лише матеріальна. А хто може краще підбадьорити чоловіків, окрім діточок, заради майбутнього яких, власне, вони і воюють?, – каже одна із мам – Оксана Гавран. Діти також діляться своїми емоціями:

– Я сказав мамі з татом, що нам треба намалювати гарний малюночок для солдатів, бо вони дуже сумні…, – розповідає Валентин Ткач. – На малюнках ми з мамою написали: «Нам потрібен мир», «Ні – війні!», бо ми з братиком не хочемо, щоб наш тато йшов воювати. Ми хочемо, щоб він завжди був поряд, – говорить найменша учасниця акції трирічна Янка Боднар.

Реклама

Ми також поспілкувалися з вихователькою Аллою Полончак.

– Наш садочок відвідують діти різних національностей, – розповідає Алла Михайлівна. – І з юних років ми виховуємо в них патріотизм, толерантне ставлення до людей іншої національності, любов до Батьківщини. Розповідаємо малятам і про національний одяг, традиції, державні символи тощо. Перед тим, як діти малювали малюнки для військових, ми розповідали, що в нас є кордон і там стоять наші солдати, вони нас оберігають. Їм важко бути далеко від своїх рідних. А як побачать ваші малюнки, то воїнам хоч на хвилиночку стане тепліше на душі, вони відчують, що за них вболівають... – поділилась з нами вихователька старшої групи дошкільнят. До слова, дехто з діток приніс готові роботи. Інші ж з натхненням та завзятістю взялись малювати сонце, квіти, маму та синьо-жовтий стяг, виводити літеру за літерою такі важливі нині слова – «Дякуємо за мир»…

Дарина Полончак, Мирослава Гапак

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно