Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатець презентував свій художній проект у Донецьку

Закарпатець презентував свій художній проект у Донецьку
Нещодавно в Донецьку в рамках міжнародного британського проекту «Аrtinjection» (Арт ін’єкція)завершилась виставка експериментального мистецтва «Пір під час чуми».Серед українських...

Нещодавно в Донецьку в рамках міжнародного британського проекту «Аrtinjection» (Арт ін’єкція)завершилась виставка експериментального мистецтва «Пір під час чуми».Серед українських художників-експериментаторів Закарпаття представляв Петро Ряска, який презентував проект-поліптих «Цирюльник».

ВІДЕО ДНЯ

У березні, в Манчестері відбулась презентація проекту, ініційованого Товариством Невідомих Художників «Horns&Hoofs». Вийти за рамки у всіх значеннях – головне завдання, яке ставили британські куратори перед митцями. Опісля презентації проекту у Великобратанії у організаторів виникла ідея проводити більш централізовані ін’єкції мистецтва.Так, перший етап реалізації цього задуму вирішено було провести у Східній Україні.

Тематикою донецької виставки стали художні експерименти любих жанрів та форматів. Куратори виставки Дмитро Шевченко та Анастасія Панченко у єдиному просторі об’єднали твори художників Великобританії, Польщі, Румунії, Греції, України та Росії. У таки й спосіб організатори спробували відволікти увагу містян, насити інформаційний простір позитивними новинами та стимулювати розвиток українського мистецтва.

Реклама

Проект Петра Ряски «Цирюльник» -- шість об’єктів, в яких автор використав знайдені журнали для створення образів -- шести різних образів краси. За визначенням автора «проект після проекту» презентує наслідок діяльності художника, в якому місто надихнуло на урбаністичні образні форми фігур. «Жага ідеї, не дозволила щоб така краса приєдналась до колекції ужгородського AVE», -- прокоментував у концепції художник.

Оксана Гаврош

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно