Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщині обговорили проблеми в медичній сфері району

На Тячівщині обговорили проблеми в медичній сфері району
Насамперед керівник району Петро Голубка висловив занепокоєння з приводу частих випадків смертності немовлят у пологовому відділенні Тячівської райлікарні, а також систематичного нарікання з боку...

Насамперед керівник району Петро Голубка висловив занепокоєння з приводу частих випадків смертності немовлят у пологовому відділенні Тячівської райлікарні, а також систематичного нарікання з боку населення щодо низької якості надання медичних послуг, халатності та інколи непрофесійності лікарів тощо. А також «підкулісної» кадрової політики, яка ведеться впродовж останніх років, коли на керівні посади призначаються люди, які не знають специфіку роботи і не мають підтримки у колективах.

ВІДЕО ДНЯ

-Безперечно, що надалі так тривати не може. Ситуацію в медицині потрібно міняти, саме тому нам важливо знати думку лікарів, які володіють ситуацією і бачать всі недоліки галузі зсередини, - зауважив голова Петро Петрович.

Учасники круглого столу, керівники медичних закладів району - Степан Бедевельський, Михайло Даруда, Микола Бігунець та Володимир Микуляк висловили свої міркування з приводу даного питання.

Реклама

Для прикладу, на думку головного лікаря Дубівської РЛ причиною доведення до такого плачевного стану всієї вітчизняної медицини стала її централізація. Тобто, коли вищим керівництвом приймалися рішення без врахування специфіки регіонів. А те, що допустимо в мегаполісах може бути зовсім неприємливим для лікарської практики в гірській місцевості. Саме тому потрібно запровадити більше самоврядування в медицину, щоб дозволило розв’язувати питання галузі з користю для людей.

Як підсумок було прийнято рішення утворити колегіальний орган з медиків району для вивчення проблемних питань та прозорості прийнятті рішень в галузі охорони здоров’я району.

Реклама

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно