Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Батько одного із закарпатських полонених розповів про перебування сина у неволі

Батько одного із закарпатських полонених розповів про перебування сина у неволі

Батько одного із закарпатських полонених розповів про перебування сина у неволі
Трьох ужгородських солдат, яких місяць тому взяли в полон сепаратисти на східній Україні, звільнили. Ця новина сьогодні номер один у медійному просторі Закарпаття. Батько 23-річного Антона, відео...

Трьох ужгородських солдат, яких місяць тому взяли в полон сепаратисти на східній Україні, звільнили. Ця новина сьогодні номер один у медійному просторі Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Батько 23-річного Антона, відео допиту якого першим з’явилося в мережі, Іван Шимко каже, що не повірив, коли йому зателефонували зі східного фронту і повідомили, що син вільний. На Сході нині служить і двоюрідний брат Антона, саме він повідомив пану Івану про звільненого сина: «Я не повірив. Стільки до цього було інформації, що я не повірив, поки сам не поговорив із сином».

Антон – контрактник. Батько розповідає, син пішов в армію в грудні 2013 року, бо хотів цього, але про те, що він у зоні АТО волів не говорити. Родичам доводилося самим здогадуватися про місце знаходження сина.

Реклама

Антон 10 років займався спортом (тхеквондо), строкову службу пройшов у десантних військах.

«Я в шоці був, коли побачив відео допиту свого сина. Після цього нам дзвонили волонтери, приходили люди, давали гроші для звільнення, але... Дзвонили люди, які представлялися журналістами ОРТ з Росії, казали, що син живий, що вони його бачили. Казали, що їхати туди не треба, ніякого викупу не треба, вирішуйте справу на вищому рівні… Полонених треба обмінювати на полонених, казали вони», - розповідає пан Іван.

Реклама

Нині хлопці в безпеці. Вони на лікуванні. Усі хлопці з контузіями та пораненнями. Який саме фізичний та психологічний стан хлопців, з’ясують лікарі під час медогляду. А родичі чекають своїх солдат вдома – в Ужгороді.

На питання, чи хоче батько, щоб син далі служив, пан Іван відповідає: «Я цього не хочу, а як син думає, треба його спитати».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно