Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Півтора мільйона гривень виділили депутати на добудову корпусу УжНУ

Півтора мільйона гривень виділили депутати на добудову корпусу УжНУ

Півтора мільйона гривень виділили депутати на добудову корпусу УжНУ
Ще 1,5 млн грн. буде залучено з інших джерел фінансування. Таке передбачено внесеними сьогодні під час сесії Закарпатської облради змінами до обласної «Програми розвитку регіональної вищої освіти на...

Ще 1,5 млн грн. буде залучено з інших джерел фінансування. Таке передбачено внесеними сьогодні під час сесії Закарпатської облради змінами до обласної «Програми розвитку регіональної вищої освіти на 2013 - 2017 роки».

ВІДЕО ДНЯ

Необхідність прийняття рішення про внесення змін і доповнень до обласної програми розвитку регіональної вищої освіти на 2013 - 2017 роки обумовлено потребами регіонального ринку праці. Протягом останніх років відкрито ряд спеціальностей як технічного, так і гуманітарного спрямування, а це в свою чергу потребує належно обладнаного аудиторного фонду.

У 1989 році в УжНУ розпочато будівництво навчально-лабораторного корпусу загальною площею 11 900 кв.м. Нині готовність об'єкта становить 70%. У корпусі крім аудиторного фонду планують облаштувати приміщення для перенесення понад 530 тис.екземплятів книг, з яких 20 тис. унікальних стародруків бібліотеки УжНУ, що зараз знаходиться в будівлі Мукачівської греко-католицької єпархії по вул. Капітульній.

Реклама

Для завершення будівництва та вводу корпусу в експлуатацію пропонується залучити кошти і міжнародних фінансових установ, зокрема, Вишеградського фонду та інших джерел та обласного бюджету. Зазначений проект обговорювався і був схвально сприйнятий представниками Міністерств закордонних справ Словаччини, Угорщини, Чехії та Польщі під час їх недавніх візитів на Закарпаття.

Депутати внесли зміни до освітянської програми. Так, цьогоріч планується виділити з обласного бюджету півтора мільйона гривень на статтю видатків «забезпечення проведення капітального ремонту, реконструкції, виготовлення проектної документації, придбання будівельних матеріалів, обладнання». Ще півтора мільйона буде залучено з інших джерел фінансування.

Реклама

Програмою передбачено фінансування проекту і в наступні роки.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно