Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові радилися, як допомогти біженцям зі Сходу України

У Берегові радилися, як допомогти біженцям зі Сходу України
Сьогодні спільно з керівництвом району та благодійними організаціями міста (це «Червоний хрест», «Мальтійська служба допомоги», «Advance» та реформатська церква та благодійного фонду...

Сьогодні спільно з керівництвом району та благодійними організаціями міста (це «Червоний хрест», «Мальтійська служба допомоги», «Advance» та реформатська церква та благодійного фонду «Східноєропейська місія») провели нараду щодо надання допомоги біженцям зі Сходу України.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадуєм, що за розпорядженням керівництва країни на Закарпаття буде направлено близько 6 тис. переселенців, з них 250 у Берегово. Вони будуть поселені в школі-інтернаті, мають фінансуватися державними коштами, спільними зусиллями району та міста. Кошти мають надійти до кінця тижня. Однак перший потік переселенців може прийти вже в середу і про їхнє харчування маємо попіклуватись наперед. Тому і потрібна волонтерська допомога.

Під час розмови представники організацій зазначили, що необхідно створити координаційний центр, куди потрібно залучити представника МНС, працівників штабу, педіатра та психіатра, розташувати гарячий телефон. Що, у свою чергу, полегшить роботу владним структурам. Також потрібно чітко розподілити обов’язки серед організацій.

Реклама

Вже завтра відбудеться засідання штабу у школі-інтернат, у якому візьмуть участь і благодійники. Таким чином, вони зможуть на власні очі ознайомитись з умовами проживання пересенців та пересвідчитись у їхніх потребах. Також у середу буде проведений семінар роботи з біженцями для волонтерів та соцпрацівників міської та районної рад у стінах РДА.

Варто додати, що усі переселенці пройдуть необхідне медобстеження, а в самій школі чергуватиме вахта.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно