Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Перечинщині освятили новозбудований греко-католицьких храм

На Перечинщині освятили новозбудований греко-католицьких храм

На Перечинщині освятили новозбудований греко-католицьких храм
29-го червня, на 3-тю Неділю після Сошествія Святого Духа, єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії, Преосвященний владика Мілан освятив новий Свято-Михайлівський храм у с. Тур’я Пасіка...

29-го червня, на 3-тю Неділю після Сошествія Святого Духа, єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії, Преосвященний владика Мілан освятив новий Свято-Михайлівський храм у с. Тур’я Пасіка Перечинського деканату.

ВІДЕО ДНЯ

Владика Мілан разом з владикою Іренейєм (Біликом), ЧСВВ, єпископом-каноніком базиліки Санта Марія Маджоре та владикою Куртом (Бурнеттом), єпископом Пасеїцьким (США), прибули до села, що знаходиться на Тур’янській долині, щоб освятити новий храм для Свято-Михайлівської громади.

До зведення нового храму спонукало те, що старовинний кам’яний Свято-Михайлівський храм, який бере свою історію приблизно з 1832 року, свого часу було відібрано від греко-католиків Московським патріархатом без подалього повернення. "Не втрачаючи надії після довгих років гоніння, таємних богослужінь по хатах, а згодом легалізації греко-католицької Церкви вірники села Тур’я Пасіка жили надією і молили Всевишнього аби знову могли молитися у своєму храмі", - пише Інформаційний вісник Мукачівської грекокатолицької.

Реклама

Тож після святкування 25-ти річчя виходу з підпілля Церкви, через великі труднощі і терпіння було освячено новий греко-католицький храм.

Преосвященних владик зустрів адміністратор парафії о. Анатолій Горзов, а молодь привітала владик віршованими привітаннями. Опісля відбувся чин освячення храму. Багато людей з навколишніх сіл прийшли розділити радість з місцевими мешканцями, та прийняти молитовну участь в освячені храму.

Реклама

Після освячення відбулась Архієрейська Служба Божа, яку владикам співслужив декан Перечинського деканату Мирослав Рябінчак та 9 священнослужителів. У своєму архіпастирському слові владика подякував усім хто приклався до будівництва.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно