Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мер Берегова пояснив, чому на будівлі міської ради розміщено прапор Угорської Республіки

Мер Берегова пояснив, чому на будівлі міської ради розміщено прапор Угорської Республіки

Мер Берегова пояснив, чому на будівлі міської ради розміщено прапор Угорської Республіки
Нещодавно Берегівський РВ УМВС отримав заяву від мешканця Ужгородського району. Так, пан з Ужгородщини у своїй заяві вимагає пояснень на підставі яких нормативних документів на адмінбудівлі...

Нещодавно Берегівський РВ УМВС отримав заяву від мешканця Ужгородського району. Так, пан з Ужгородщини у своїй заяві вимагає пояснень на підставі яких нормативних документів на адмінбудівлі Берегівської міської ради розміщено прапор Угорської Республіки.

ВІДЕО ДНЯ

"Відомо, що існує відповідне рішення двадцять третьої сесії V скликання №46 від 9 липня 2008 року «Про надання дозволу на використання символіки національних меншин на будівлях установ, організацій та підприємств всіх форм власності у м. Берегові». У документі йдеться, що згідно з всеукраїнським переписом населення 2001 року на території Берегова проживає 48,1 % громадян угорської національності. І на підставі пунктів розпоряджень «Про реалізацію в області Законів України «Про мови в Українській РСР» та «Про національні меншини в України», керуючись ЗУ «Про національні меншини в України», «Про місцеве самоврядування в Україні» Берегівська міська рада вирішила на території Берегова на будівлях установ, організацій та підприємств всіх форм власності поряд з державною символікою дозволити використовувати символіку угорської національної меншини", – пояснює мер Берегова.

"Тому потрібно чітко розуміти, що прапор розташований поруч з державним, берегівським, Європейського Союзу є нічим іншим, як національним символом значної кількості угорців, які історично проживають у місті", – зазначає Золтан Бабяк.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно