Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Діти Берегівщини малювали карту України, об’єднану річками (ФОТОФАКТ)

Діти Берегівщини малювали карту України, об’єднану річками (ФОТОФАКТ)

Діти Берегівщини малювали карту України, об’єднану річками (ФОТОФАКТ)
Мапу розміром 3 на 5 метрів із позначенням річок та символів кожної області України намалювали діти села Квасово Берегівського району. Карту діти малювали в рамках відзначення Дня Дунаю. До нього...

Мапу розміром 3 на 5 метрів із позначенням річок та символів кожної області України намалювали діти села Квасово Берегівського району. Карту діти малювали в рамках відзначення Дня Дунаю. До нього долучилося і Закарпаття, бо до басейну Дунаю входить і закарпатська річка Тиса.

ВІДЕО ДНЯ

8-класник Ярослав Кондор активно брав участь у створенні карти: «річки потрібно берегти, не забруднювати. Якщо йдеш на пікнік, завжди прибрати за собою сміття. Бо дехто скидує сміття в річку, а цього робити не можна, бо будуть проблеми для екології».

«Україна, об’єднана річками» – таку назву отримала дитяча мапа. Її два десятки найактивніших дітей малювали протягом півтора години. Так, на карті з’явилися пляжі, пальми (у Криму), ведмеді та гриби і ягоди в Карпатах. Була і сьогоднішня специфіка – танки на Донбасі. Хоча карта загалом вийшла яскрава.

Реклама

Помічник керівника європейського проекту, який опікується станом справ річок та водних об’єктів, Катерина Мудра каже: «у зв’язку з тими подіями, які зараз відбуваються в Україні, ми вирішили закарпатським дітям показати, що схід України також багатий своїми ресурсами, сільським господарством, заводами та фабриками. Ця карта якраз показує дітям і дає можливість намалювати якусь чарівну річ певного регіону. Також ця карта дає можливість показати дітям, що країна багата і вони мають знати особливості кожного куточка. І щоб вони завжди вважали свою країну рідною, цілісною і неподільною державою».

Насамкінець дитяче творіння вивісили на стіні школи.

Реклама
Діти Берегівщини малювали карту України, об’єднану річками (ФОТОФАКТ) – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно