Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У селах Виноградівщини відбудеться референдум, – рішення райради

У селах Виноградівщини відбудеться референдум, – рішення райради

У селах Виноградівщини відбудеться референдум, – рішення райради
Вчора у малому залі Виноградівської районної ради пройшло засідання Асоціації сільських та селищних голів району. На цьому засіданні були присутні 14 сільських голів, голова районної ради О.В...

Вчора у малому залі Виноградівської районної ради пройшло засідання Асоціації сільських та селищних голів району.

ВІДЕО ДНЯ

На цьому засіданні були присутні 14 сільських голів, голова районної ради О.В Любімов, голова РДА Любка В.В та генеральний директор "АВЕ Виноградово" А.А Жидик . Основна тема засідання – пошук шляхів вирішення можливого "сміттєвого колапсу", який може настати з 1-го липня, коли почне діяти заборона міської ради Виноградова на завіз сміття на полігон розташований на території міста.

Відкрив засідання голова Асоціації сільских та селищних рад Богля Микола Миколайович, голова села Дротинці.

Реклама

Розглядалося декілька варіантів по виділенні землі під полігон, один з яких у селі Петрово. Але голова села, Товт Валентин Валентинович "дав задній хід", хоч там вже є навіть рішення сільради про виділення земельної ділянки, пояснивши це тим, що громада буде проти а також тим, що обіцяні 15 млн.гривень на розвиток села вони так і не побачили.

Отже, великого вибору не залишалося як перейти до обговорення місця під сміттєзвалище поблизу села Широке, на яке вже у попередні роки було виготовлено проект за 800 тисяч гривень. Тим більше, як виявилося у ході дискусії, та земля знаходиться поза межами сільської ради і знаходиться на балансі району. Усі розуміли, що коли зараз не знайдуть хоч якийсь компроміс - усім селам району грозить екологічна небезпека у вигляді стихійно-хаотичних звалищ сміття, в тому числі і самому селу Широке...

Реклама

Тож, заслухавши представника фірми "АВЕ", який запевнив, що як тільки вони побачать, що є виділена земля, фірма почне будувати завод по переробці та сортуванню сміття, та запевнення голів адміністрації і райради у всебічному сприянні по даному питанню, було вирішено провести референдум у селах району, на якому люди мають сказати, бути чи не бути полігону поблизу села Широке.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно