Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Іршавщині вже розпочалися жнива озимої пшениці

На Іршавщині вже розпочалися жнива озимої пшениці
Жнива – це особлива й відповідальна пора річного хліборобського циклу, яка вже успішно стартувала і на Іршавщині. Товаровиробники району до своїх засіків уже засипали перші тонни зерна. Відтак, уся...

Жнива – це особлива й відповідальна пора річного хліборобського циклу, яка вже успішно стартувала і на Іршавщині. Товаровиробники району до своїх засіків уже засипали перші тонни зерна. Відтак, уся техніка вже працює на полях. Першими в районі її випустили фермерські господарства «Лан» та «Відраш», – інформує сайт Іршавської РДА.

ВІДЕО ДНЯ

Днями, начальник відділу агропромислового розвитку РДА Микола Кудрей та завідувач сектору з питань фермерства Ольга Гойда відвідали фермерське господарство «Лан», - одне з найбільших в районі, яким вправно керує вже багато років Василь Балога. Фермерським господарством засіяно 130 га. озимини, з яких 20 га. – озимий ячмінь та 110 га. – озима пшениця.

– Завдяки сприятливій погоді розвиток і дозрівання озимих зернових відбулось своєчасно. Врожайність очікується на рівні минулого року, - зазначив Василь Іванович.

Реклама

За словами Миколи Миколайовича, цьогоріч всіма господарствами озимих зернових культур було посіяно 1405 га., з яких 255 га. припадає товаровиробникам. Зокрема, всіма категоріями господарств району озимого ячміню посіяно 188 га., з них 80 га. зібрано. В тому числі, на сьогоднішній день, сільськогосподарськими виробниками посіяно 40 га., а зібрано 20 га..

Крім того, СТзОВ «Клячанівське» було посіяно 150 га. озимого ріпаку. На сьогодні, зібрано 50% від площі посіву.

Реклама

Відомо, як нелегко нині працювати на землі. Сільські трудівники починають роботу з настанням ранньої весни, а результати отримують наприкінці літа й восени. І навіть коли не так вродить як хотілось би, аграрії ніколи не падають духом, а знов беруться за цю споконвічну працю. Сподіваємось, що цьогорічний урожай їх порадує.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно