Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Жінки не пускають чопських прикордонників на Схід у зону АТО (ВІДЕО)

Жінки не пускають чопських прикордонників на Схід у зону АТО (ВІДЕО)

Жінки не пускають чопських прикордонників на Схід у зону АТО (ВІДЕО)
Дружини і матері військових сьогодні пікетували Чопський прикордонний загін. Родини проти, аби їхніх чоловіків відправляли на Схід – у зону АТО. Кажуть: хлопці не мають відповідного...

Дружини і матері військових сьогодні пікетували Чопський прикордонний загін.

ВІДЕО ДНЯ

Родини проти, аби їхніх чоловіків відправляли на Схід – у зону АТО. Кажуть: хлопці не мають відповідного обмундирування, передовсім бронежилетів. А ще – чому саме вони, із Чопа, мають боронити Схід.

Офіцери Чопського прикордонного загону тримали відповідь перед жінками. Обіцяли: без засобів захисту солдатів не відпустять – на бронежилети вже мають кошти, зараз питання у доправі. Шоломи ж уже в наявності.

Реклама

Зустріч із родинами оголила чимало проблем з українською армією. Не стримуючи емоцій, жінки питали, чому саме їхні рідні воїни мають їхати у небезпечну зону тоді, коли держава забезпечує їм хіба зо дві тисячі гривень зарплати, й ані житла, ані інших привілеїв. Що чоловіки б не укладали контрактів, якби знали, чим це все обернеться. Офіцери відповідали стримано, наголошуючи: ваші чоловіки – військові. І знову таки обіцяючи бронежилети.

Наразі за офіційною інформацією із загону наприкінці тижня прикордонники мають вирушити на Львівщину на збори за участю колег із інших Західних регіонів, а вже потім прийматиметься рішення щодо відправлення у зону АТО.

Реклама

«Перший етап – мають вирушити в навчальний центр на Львівщину, для проведення навчань із п’ятьма прикордонними загонами. Потім буде прийнято рішення. Начальником регіонального управління було озвучено, що жоден із військовослужбовців, які не забезпечені бронежилетами та іншим майном, не виїде туди (на Схід – ред.)» - сказав тимчасово виконуючий обов’язки начальника прикордонного загону Вадим Брицький.

Пані Оксана, дружина прикордонника, нарікає: «Їх всіх, усю заставу, хочуть вивезти на Схід, у Луганськ і Донецьк, захищати кордони держави. Я ж вважаю – якщо він служить у Чопі, нехай захищає кордон тут. Там є теж служиві. Вони не забезпечені нічим, він каже, що потрібні гроші, аби там прожити. І купити бронежилет…».

Жінки кажуть: готові лягати під автобуси, лише б не пустити чоловіків на війну.

Реклама

Фото Йожеф Кіш

http://youtu.be/U4D_x6MmI1M

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно